Health

Dit zijn de 3 beste apps om jouw menstruatiecyclus bij te houden

Dit zijn de 3 beste apps om jouw menstruatiecyclus bij te houden

Wanneer word ik ongesteld? Ben ik mijn pil vergeten? Wanneer is de beste tijd om te proberen om zwanger te raken? Dit zijn vragen die wij onszelf als vrouwen regelmatig stellen. Gelukkig zijn er verschillende apps om ons hiermee te helpen.

We hebben een aantal verschillende getest om de allerbeste te kunnen aanbevelen. Dit zijn de drie beste apps om jouw menstruatiecyclus bij te houden.

1. Flo

Flo is de allerfijnste app voor iedereen die een beetje extra zorg nodig heeft. De app geeft je de mogelijkheid om alles te vertellen wat jouw lichaam doormaakt tijdens je volledige cyclus. Je kan je humeur, je pijnklachten, je cravings en nog veel meer aangeven. Vervolgens vertelt de app je ook nog wat jouw symptomen betekenen en wat je ermee kan doen. Daarnaast geeft Flo ook aan hoe groot de kans is dat je zwanger kan worden en wanneer je jouw ongesteldheid kan verwachten. Ook kan je meldingen instellen zodat de app jou herinnert om de pil in te nemen. Flo houdt rekening met veel verschillende vormen van anticonceptie en beschikt over een community waarin ervaringen worden gedeeld. Flo is dus niet alleen erg handig, het is ook nog eens leerzaam.

2. Clue

Clue komt erg overeen met Flo. Je kan in deze app onder andere aangeven hoe jij je voelt, of je klachten hebt en of je seks hebt gehad. Daarnaast kan je de app ook vertellen hoe je huid en haar aanvoelen, hoe je geslapen hebt en zelfs hoe het met je spijsvertering gaat. Terwijl jij iedere dag je gegevens invoert, wordt Clue steeds slimmer en kan de app steeds beter voorspellen wanneer jouw volgende menstruatie plaats gaat vinden. Daarnaast verteld de app je ook wanneer je vruchtbaar bent en wanneer je waarschijnlijk last zal gaan hebben van PMS. Clue is de perfecte app voor iedereen die graag zwanger wil worden (of juist niet) en voor iedereen die graag wil weten wanneer je ongesteld gaat worden en hier ook aan herinnert wil worden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Clue (@clueapp) op

3. Clover

Voor een ieder die behoefte heeft aan iets simpels is er de app Clover. Clover is een simpele menstruatiekalender die voor jou bijhoudt wanneer je ongesteld bent geweest en wanneer je de volgende kan verwachten. Ook houdt de app bij wanneer je vruchtbaar bent. Door iedere maand aan te geven wanneer je precies ongesteld bent geworden en wanneer deze geëindigd is, kan de app steeds beter voorspellen wanneer je menstruatie gaat beginnen. Door middel van deze slimme kalender kan je wel een jaar in de toekomst kijken en zo makkelijk afspraken om jouw ongesteldheid heen plannen. Je kan aangeven wanneer je herinnert wil worden aan je menstruatie zodat je altijd voorbereid bent op het vervelende moment. Voor jouw privacy heeft de app ook de functie om een toegangscode in te stellen. Hierdoor kan niemand zomaar jouw ongesteldheidskalender bekijken als jij dat niet wilt.

Benieuwd of de menstruatiecup iets voor jou is? In dit artikel lees je all voor- en nadelen over het gebruik van de menstruatiecup.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top