Beauty

Waarom je chocolade en deze andere 6 dingen moet eten als je stress hebt

Het kan heel lastig en vooral vervelend zijn om te moeten dealen met angst, onzekerheid en stress. Soms kan het al helpen om tegen jezelf te zeggen dat er niks aan de hand is of door te mediteren. Wat je waarschijnlijk ook wel wist is dat bepaald voedsel hier ook tegen kan helpen. Maar welke eigenlijk? 

Door het hieronder benoemde voedsel aan je dieet toe te voegen (uhm, chocola? Kom maar door!) zul je je kalmer en gelukkiger voelen, maar ook meer gefocust op de goede dingen. We hebben allemaal soms te maken met stress of vervelende gevoelens, dus lees snel verder voor stress relieving én lekker voedsel. 

1. Pasta en brood
In volkoren pasta en brood zit zowel magnesium als tryptofaan. Een tekort aan magnesium kan leiden tot angstaanvallen en tryptofaan helpt het lichaam om je lichaam en geest te kalmeren. 

2. Zeewier
Niet iedereen is hier fan van, maar als je geen fan bent van pasta of brood kan je dit misschien toch proberen omdat het hetzelfde effect geeft. Naast dat zeewier superveel goede voedingsstoffen bevat, zit het ook, net als pasta en brood, vol met magnesium en tryptofaan. 

3. Amandelen
Amandelen bevatten niet alleen goede vetten maar ook zink en ijzer, een erg belangrijke voedingsstof die helpt met het in balans houden van je humeur. Een tekort aan ijzer zorgt namelijk voor vermoeidheid in je hersenen, wat zorgt voor anxiety

4. Super supplementen 
Hierbij kan je denken aan supplementen als calcium, vitamine D en omega-3 in pilvorm. Maar een súper supplement is eigenlijk alles wat je nodig heb in één. Dit valt te halen bij een ontelbaar winkels, een bekende is bijvoorbeeld De Tuinen. Het geeft je namelijk alle vitamines en mineralen die je nodig hebt om positief te blijven. 

5. Chocola
Jaaaa, goed nieuws! Pure chocola is perfect voor het kalmeren van angst en stress. Het vermindert je stresshormoon en smaakt ook nog eens heerlijk. Al een enkel blokje chocola zorgt ervoor dat je beter in je vel zit.

6. Voedsel dat vitamine B12 bevat
B12 is een vitamine die nodig is om helemaal goed te kunnen functioneren maar ook voor de gezondheid van je zenuwstelsel, hersenfunctie en rode bloedcellen. Deze vitamine kan je vinden in voedsel als wilde zalm, garnalen, eieren, yoghurt en hertenvlees. Voor de veganisten onder ons is er ook B12 in supplementen te verkrijgen. 

7. Voedsel dat ijzer bevat
IJzer is nodig zodat ons lichaam genoeg zuurstof naar de rode bloedcellen kan afvoeren. Een tekort aan ijzer kan zelfs bloedarmoede veroorzaken, wat alleen maar vervelende behandelingen veroorzaakt. Bij voedsel met ijzer erin kan je denken aan gedroogd fruit, bladgroenten, rood vlees en bonen. 

Beelden: iStock

Deel dit artikel
Back to top