Health

Heb jij een favoriete slaaphouding? Dit zegt het over jouw karakter

Heb jij een favoriete slaaphouding? Dit zegt het over jouw karakter

Een goede nachtrust ervaart iedereen anders. De één houdt ervan om de hele nacht op z'n zij te liggen en de andere moet er niet aan denken. Zij slapen het fijnste plat op hun buik. Wat als we je vertellen dat deze posities niet zomaar zijn en ze veel zeggen over je karakter? Je verwacht het misschien niet maar het blijkt toch écht dat slaaphoudingen veel meer onthullen over je persoonlijkheid, dan je in eerste instantie zou denken. 

Vaak blijken mensen een vaste slaaphouding te hebben tijdens de nacht. Dit gebeurt geheel onbewust. Op die manier vallen we het snelst in slaap en blíjven we ook slapen. Dit lijkt iets heel normaals, wat ook zo is, maar er zit toch net iets meer achter. 

Wat is jouw favoriete slaaphouding?

Er zijn veel slaapposities en ze zijn daarom niet allemaal precies in te delen maar de vier meest 'gebruikte' hebben we op een rijtje gezet, zodat jij iets meer te weten kan komen over wat het zegt over jouw karakter.

  • Op je buik

Wanneer je het fijn vindt om op je buik te slapen dan kan het zijn dat je een gesloten type bent dat verlangt naar privacy. Je sluit je als het ware af van de wereld om je heen. Begrijp het niet verkeerd: je bent wel spontaan en je houdt ervan om onder de mensen te zijn maar wanneer het aankomt op jouw eigen tijd dan wil je deze het liefst voor jezelf houden. Wanneer jij in je eentje bent dan zul je dan ook niet gauw mensen opzoeken of vragen om naar je toe te komen. Je geniet juist enorm van de momenten dat er niemand is, zodat je volledig tot rust kunt komen. Je hecht hierom veel waarde aan de mensen om je heen die jou veilig laten voelen en je ook het fijne gevoel geven, die jij hebt wanneer je alleen bent. Je kiest dus zorgvuldig welke mensen je in je leven hebt en welke je liever niet in je leven houdt. Wanneer je dus op je buik ligt sluit je jezelf af en voelt het als een veilige situatie, waarin alleen jij er bent. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Christie Tyler (@nycbambi) op

  • Op je rug 

Zoals je waarschijnlijk al had bedacht is een rugslaper het tegenovergestelde van de buikslaper. Je bent een zelfverzekerd persoon en weet precies wat je wilt in je leven en vooral wat níet. Je slaapt daarom in een open houding; je bent ook erg open naar de mensen om je heen en stelt je vaak kwetsbaar op. Bang om pijn te ervaren heb je niet snel. Wanneer je slaapt in deze open houding zie je graag snel wat er gebeurt en ben je niet bang om in actie te komen. Je verstopt je dus ook niet voor enge of spannende situaties in je dagelijks leven. Soms ben je misschien een beetje te avontuurlijk en koppig maar dit neemt niet de overhand. Je zult altijd voor de mensen klaarstaan die er ook voor jou zijn en hen beschermen.

  • Op je zij 

Wanneer je graag op je zij slaapt, welke zij dit dan ook mag zijn, dan ben je een kalm en gebalanceerd persoon. Je hebt dan ook graag alles in de hand maar je hebt geen paniek wanneer iets niet gaat zoals je wilt. Als jij erin gelooft dat alles goed komt, dan komt het ook goed. Je vertrouwt vaak op situaties en bent niet bang om te zeggen wat je denkt. Ook is een grote eigenschap van jou dat je loyaliteit erg serieus neemt. Je luistert graag naar anderen en respecteert hun mening, zolang zij die van jou respecteren. Al met al ben je dus volgens anderen een kalm en fijn persoon waarop je kunt bouwen. 

  • Foetushouding 

Lig jij het liefst in elkaar gedoken onder je deken? Dan slaap je in de foetushouding. Dit betekent dat je op een punt, of in een situatie, in je leven zit waarbij je niet helemaal jezelf bent. Je zoekt veiligheid op en je bent hier en daar wat onzeker. Onzekerheid zit in je karakter, wat niet erg is, maar je bent hard aan het werk om deze de baas te zijn. Goed bezig! Dat je in een emotioneel kwetsbare periode zit betekent niet dat deze voor eeuwig zal duren. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top