Lifestyle

4 x tips om 2020 tot jouw jaar te maken

4 x tips om 2020 tot jouw jaar te maken

Elke keer zeg je het weer: ''dit wordt mijn jaar''. Toch heb je als het einde van het jaar nadert, niet per se het idee dat dit écht jouw jaar was. Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Wij dachten, wij geven jullie wat tips om 2020 tot een groot succes te maken.

Vergeet vooral de voornemens en doelen die je ongemoeid laten en maak plaats voor 2020. Schaf een fijn boekje aan waarin je je doelstellingen kunt zetten want door middel hiervan kom je vooruit. Vanaf nu worden er elke maand goals in opgeschreven. 

Planning

Het klinkt te gek toch, 2020? Laat dit jaar niet verloren gaan en maak er iets moois van. Dit wordt het jaar waarop je terugblikt als het begin van iets prachtigs. Hoe gaan we zoiets bereiken? Als eerste moet er een planning gemaakt worden. Je bent het jaar 2020 dan namelijk voor, doordat je vooruit plant. Door alleen al een planning te maken, krijg je het gevoel dat je wat georganiseerder bent. Heerlijk toch? Maak een takenlijst voor jezelf, met elke week maximaal drie to do's. Maak ook een maandoverzicht met wat wil je per maand gedaan hebben. Dit helpt jou je topdoelen en taken te behalen.  

Word sportief!

Je kan altijd wel iets verbeteren aan jezelf. Denk bijvoorbeeld aan het nóg meer op je lichaam te letten. Was 2019 voor jou een sterk jaar? Kan 2020 nog sterker worden? Er is vast wel een fysiek doel dat jij voor ogen hebt voor 2020. Denk bijvoorbeeld aan een marathon lopen of schaatsen. Zet al deze doelen in jouw planner. Het kan ook zo zijn dat je niet meteen een hele marathon wilt lopen of schaatsen. Dat hoeft ook niet! In je planning kan je ook al zetten om bijvoorbeeld eens per week te sporten en dat vervolgens elke week te herhalen. Begin vooral niet met te heftige doelen. Onthoud dat ze altijd haalbaar moeten blijven. Fysiek bezig zijn, is trouwens niet alleen goed voor je, maar helpt ook tegen stress en het leegt je hoofd. Zie het vooral als een investering in jezelf, die helpt bij het behalen van je doelen. 

Kies je eigen woord

Bij een nieuw jaar hoort een nieuw woord. Je kan dit zien als een soort oefening en het kan je helpen bij inspanningen. Stel je kiest het woord 'zelfverzekerd', probeer dan vaak aan dit woord te denken. In bepaalde situaties kan dit woord jou helpen om deze zelfverzekerdheid naar voren te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie. Heb jij hier moeite mee en vind je het spannend? Probeer aan die zelfverzekerheid te denken. Het klinkt misschien gek, maar zo'n woord kan je op heel veel vlakken helpen. Probeer het maar uit!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top