Fashion

20 geheime Snapchat functies die iedereen boven de 20 jaar moet weten

Tegenwoordig is er waarschijnlijk bijna niemand meer die géén Snapchat account heeft, en we zijn er dan ook allemaal stiekem best verslaafd aan. De nieuwe filters houden ons maar bezig met het constant versturen van kiekjes naar onze vrienden. En omdat we er dus echt geen genoeg van kunnen krijgen, zijn hier 20 Snapchat functies die je echt zou moeten weten.

1. Je kunt nu al je foto’s direct in een kunstwerk veranderen, zonder dat je daarvoor moet kunnen schilderen. Maak een foto, sla hem op in Herinneringen en als je die gaat bewerken, kan je simpelweg op de verfkwast klikken en voilà, keuze uit allerlei masterpiece-inspired filters. 

2. Benieuwd naar welke celebs er allemaal te vinden zijn op Snapchat en of ze nog interessante Story’s hebben? Veeg naar beneden waar alle Verhalen te vinden zijn en type “official” in. Thank us later

3. In plaats van per se een video sturen, kan je ook gewoon een spraakmemo naar je vriendinnen sturen of samen videochatten! Dit is allemaal te vinden in de persoonlijke chats. 

4. Als je een foto in het donker wilt maken, zie je misschien wel het maan icoontje bovenin je scherm staan. Door hier op de klikken verheldert je scherm en kan je dus ook foto’s midden in de nacht maken! 

5. Snapchat’s Geofilters geven een persoonlijke of leukere twist aan je foto of video. Nu kun je ze ook zelf maken! Dit is leuk voor bijvoorbeeld een bruiloft of verjaardag. Klik hier om het uit te proberen!

6. Je kan de tekst op je foto’s personaliseren. Selecteer de tekst waar het om gaat en klik dan op de BIU-knop, hiermee kan je tekst vetgedrukt, schuingedrukt of onderstreept maken. 

7. Je kan je eigen filter maken! Zoek een leuke sticker van bijvoorbeeld fruit. Het randje hiervan zal dienen als de filter. Blijf gewoon net zo lang inzoomen tot je scherm de kleur van de sticker krijgt!

8. Wil je je hele Story in 1 keer opslaan, als één lang verhaal? Klik op de drie stipjes naast je verhaal om te downloaden, zo raak je het nooit meer kwijt. 

9. Wist je dat je geld kan overmaken via Snapchat? Ga naar instellingen, scroll helemaal naar beneden en voeg je betaalpas toe aan je account. 

10. Je kan emoji’s 'pinnen' aan objecten die bewegen in je Snapchat video’s! Houd de emoji ingedrukt op het bewegende object en hij zal automatisch meebewegen. 

11. Er waren al Geofilters, maar nu ook Geostickers! Dit zijn dus ook stickers die horen bij speciale plaatsen of gebeurtenissen. Als je in een ander land bent zul je daar speciale stickers voor krijgen. Ze zijn er helaas nog niet voor Nederland, maar we hopen dat die snel zullen komen. 

12. Wil je weten wat al die emoji’s achter je vrienden hun naam betekenen? Ga naar instellingen, scroll naar beheren en druk op Vrienden-emoji’s. Hier kan je alle betekenissen vinden en ze zelfs aanpassen. 

13. Het kleurenpalet heeft geen zwart en wit, maar je kan ze alsnog gebruiken! Houd je vinger op de kleurenbalk: sleep naar links voor wit en daarna helemaal naar beneden voor zwart. 

14. Wil je twee of meer filters over elkaar? Kies er eentje, en terwijl je met je ene vinger de filter vast houdt kan je met de ander een extra filter er overheen doen! 

15. Je kan je verjaardag instellen op Snapchat, en dit zorgt ervoor dat al je vrienden zullen zien dat je die dag jarig bent! Op je verjaardag staat er een taart achter jouw naam en komen alle Snaps naar jou binnen in de vorm van een cadeautje. Dit kan je gewoon toevoegen bij instellingen. 

16. Wil je alle tekst op één lijn? Normaal staan er meerdere woorden onder elkaar. Klik op je tekst alsof je het aan wilt passen, en druk dan twee vingers naar elkaar of uit elkaar, kijk maar wat er gebeurt! 

17. Naast dat je je gebruikelijke emoji’s kan pinnen aan bewegend beeld, kan dat nu ook met stickers. Er zijn oneindig veel mogelijkheden dus kijk maar eens rond. 

18. Je kan nu je eigen, persoonlijke Bitmoji’s maken. Je kan deze helemaal zo aankleden en stylen naar hoe jij eruit ziet, en deze wordt dan toegevoegd aan je stickercollectie. 

19. Je kan nu Snapchatters delen met je vrienden! Houd hun naam ingedrukt en klik op het blauwe pijltje rechts onderin, hiermee kan je hun gebruikersnaam delen met andere mensen. 

20. Als laatste kun je nu meer met je filters dan je denkt. Naast dat je ze op je eigen gezicht kan gebruiken, kan je een filter nu ook omdraaien. Dubbelklik gewoon op je scherm terwijl je een filter aan hebt en kijk wat er gebeurd. 

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top