Beauty

Dit is waarom je echt geen make-up moet dragen tijdens het sporten

Dit is waarom je echt geen make-up moet dragen tijdens het sporten

We weten allemaal dat het belangrijk is om je gezicht elke dag minstens twee keer goed te reinigen. Daarnaast is het ook van belang dat de make-up die je draagt van goede kwaliteit is en dat het past bij jouw huid. Je kan nog zo goed bezig zijn hiermee, maar er is een hele diepe valkuil waar velen jammer genoeg toch nog invallen, namelijk het dragen van make-up tijdens het sporten. Hier zitten een paar negatieve gevolgen aan die je liever niet wil ondervinden...

Waarom je echt geen make-up moet dragen tijdens het sporten

Draag jij wel eens make-up als je naar de sportschool gaat? Dan kan je hier beter gelijk mee stoppen. Wist je namelijk dat dit best de oorzaak zou kunnen zijn van die vervelende onzuiverheden waar je maar niet van af komt... Nee, zelfs een sportbril helpt hier niet tegen. Wij zetten de gevolgen even voor je op een rijtje en hopelijk laat jij het beautytasje de volgende keer ook links liggen. 

Verstoppingen

In tegenstelling tot crèmes is make-up gemaakt om op de huid te liggen, in plaats van dat het wordt opgenomen. Tijdens het sporten warmt je huid heel erg op en één van de gevolgen hiervan is dat je poriën open gaan. Hierdoor wordt de huid vatbaarder om alles wat op het oppervlak ligt te absorberen, inclusief je make-up. Dit kan dus voor flinke verstoppingen zorgen, waar je vervolgens niet zo makkelijk meer vanaf komt. 

Temperatuur regulatie

Een andere reden om make-up uit je workout routine te verbannen is dat het alles wat je lichaam kwijt wil juist tegenhoudt. Je lichaam probeert je temperatuur te reguleren door zweet te produceren, maar als het nergens heeft om heen te gaan doordat je make-up ervoor zit, worden al die afvalstoffen juist tegen de huid aangedrukt. Naast dat dit gewoon niet de bedoeling is, aangezien je lichaam het kwijt wil, kan het wederom ook voor onzuiverheden en irritatie zorgen. Ook wanneer je normaal een bril op sterkte draag en tijdens het sporten voor lenzen gaat, treedt er irritatie op als je make-up draagt. 

Al met al is het dus geen goed idee om met een full face te gaan sporten en we raden het dus ook sterk af. Het sporten zonder make-up is zelfs goed voor je huid, aangezien dit er juist voor kan zorgen dat je poriën even een goede cleanse krijgen. Dat is nog eens een goede motivatie!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top