Fashion

Dé tips om aantrekkelijker op foto's te staan

Ben jij ook geen ster op foto's en krijg jij altijd te horen dat je mooier bent in het echt dan op de foto's? Lukt het je nooit om met je ogen open te poseren of krijg je het voor elkaar om op foto's tien keer voller te lijken dan in het echt. Dan zijn deze 12 tips om aantrekkelijker op de foto te staan speciaal voor jou! 

Buik inhouden, gezicht naar het licht, smizen: veel tips kennen we al (dankzij Tyra Banks van America's Next Topmodel). Maar met deze trucjes ben jij straks de ster van de foto.

1. Voeg iets van kleur toe aan de foto

Soms heb je gewoon even je dag niet. Je hebt een bad hair day, je kleding is grauw en ook je glimlach is niet te genieten. Om op dagen zoals deze toch een stralende foto te maken kun je het beste wat kleur toevoegen aan je foto. Dit hoeft geen kleurenexplosie te zijn, het mag ook heel subtiel met een felle lippenstift of wat meer blush op je wangen. Dat kleine beetje kleur kan je foto een stuk sprekender maken.

2. Zorg voor een goede achtergrond

Wanneer je voor een muur wilt poseren, vermijd dan muren die dezelfde kleur hebben als jouw haar en outfit. Zo verdwijn je niet in je achtergrond. Je kunt beter voor een contrasterende kleur muur gaan zodat jij er extra uitspringt. Let ook op foto's en andere afleidende factoren op de achtergrond.

3. Speel met props

Niets is zo awkward als een los handje dat daar maar hangt. Probeer daarom te spelen met poses, zodat jouw handen nuttig worden gebruikt. Je kunt natuurlijk ook een hand in je zij plaatsen of je handen in je zakken steken.

4. Zoek je beste kant

Ook al ben je het mooiste mens op aarde, iedereen heeft een goede en een slechte kant. Wanneer je recht in de camera kijkt, kan je gezicht wel eens voller lijken dan dat je jouw gezicht een beetje draait. Zorg daarom dat je jouw beste kant vindt en oefen daarmee.

5. Verleng je nek

Dit is een veel gebruikt trucje onder de modellen. Ook moedermodel Tyra Banks heeft tijdens het programma America's Next Topmodel de tip om je nek uit te strekken meerdere malen uitgelegd. Het mag er dan misschien idioot voelen wanneer je jouw nek extra lang maakt, versmalt het je gezicht en is die dubbele kin ook meteen geschiedenis.

6. Duw je hoofd een klein beetje naar voren of druk je tong tegen je gehemelte

Mocht je na tip 5 nou nog last hebben van een onderkin kun je altijd proberen je hoofd een klein beetje naar voren te duwen, je tong tegen je gehemelte aan te drukken en dan je kin een beetje naar omlaag te duwen. Dit vergt wel oefening.

7. Zet je kiezen stevig op elkaar

Wil je een strakke kaaklijn? Zet dan je kiezen stevig op elkaar. Zorg wel dat je dit niet te lang doet, spierpijn in je kaak ligt snel op de loer.

8. Draai je lichaam de juiste kant op

Door dit trucje kun je jouw lichaam al snel kilo's lichter laten lijken. Hoe dan? Wanneer je jouw lichaam een klein beetje van de camera wegdraait lijkt je lichaam optisch smaller dan wanneer je met je lichaam recht voor de camera staat. Het gaat allemaal om de juiste hoek en een rechte houding. Doe alsof je aan een touwtje hangt, schouder recht naar achteren, borsten vooruit en ga een klein beetje op je tenen staan. Draai je lichaam 45 graden, plaats een been voor de ander en leun op het achterste been. Volg je het nog? Ja het is lastig, je zal thuis moeten oefenen en wellicht val je een keer, maar geloof ons je lijkt kilo's lichter!

9. Houd een onzichtbare appel onder je oksel

Je kent het wel je gaat met je vriendinnen in een rijtje op de foto, je besluit je arm charmant naast je lichaam te plaatsen. Wanneer je de foto terug ziet is het eerste wat je opvalt het enorme stuk vlees naast je lichaam. OMG DAT IS JOUW ARM?! Op de een of andere manier drukken we het vel om ons arm tegen je lichaam aan waardoor hij nog groter lijkt. Probeer in je gedachte te doen alsof je een appel onder je oksel houdt. Het mag dan onwennig voelen, het verschil is er zeker!

10.  Duw je rechterschouder naar achteren en naar beneden

Niets is zo aantrekkelijk als een dunne halslijn bij een vrouw. Heb je een strapless top of een t-shirt met wijde hals? Probeer dit trucje dan zeker uit. Duw je rechterschouder naar achter en naar beneden. Say hello beautiful neckline.

11. Duw je rechterheup naar een kant 

Duw je rechterheup naar een kant en maak van je lichaam een s-vorm. Je lijkt slanker en je spant ondertussen ook je buikspieren aan.

12. Lach ( ook al is het nep)

De belangrijkste tip waardoor je altijd stukken beter op een foto staat: lachen! Iedereen kan het en het laat je foto stralen. Keep on smiling girls! Topmodellen zullen het niet eens zijn met deze tip, maar YOLO, een lachende foto is een veel leukere herinnering dan een starre kop.

En ladies niet vergeten: oefening baart kunst. Doutzen was ook niet in één dag topmodel (ok slecht voorbeeld..), zij heeft vast ook uren voor de spiegel staan oefenen!

 

 

 

 

 

 

Beeld: Reporters, iStock

Deel dit artikel
Back to top