Beauty

Dit is hoe Jennifer Lawrence haar killer body kreeg: 9 Tips van haar personal trainer

Jennifer Lawrence is niet alleen knap en getalenteerd. Ze heeft ook nog eens een lichaam op jaloers op te zijn. Maar dit heeft de actrice dan ook niet bereikt door alleen maar op de bank te zitten en pizza te eten.

Dalton Wong was Jennifers personal trainer tijdens de opnames van X-Men: First Class. Hij wist Jennifer in top shape te krijgen aan de hand van negen tips en gelukkig voor ons geeft Dalton zijn tips nu prijs. 

1. Blijf gehydrateerd
Wanneer je in goede vorm wilt zijn, zowel fysiek als mentaal, is het belangrijk dat je genoeg water binnen krijgt. Alleen al door het drinken van een paar extra glazen water kun je zo'n 200 calorieën per dag besparen. Vind je kraan- of mineraalwater wat saai? Dan kun je volgens Dalton ook gewoon wat citroen- of kokoswater drinken. 

2. Hou je porties in de gaten
Het vermijden van ongezond voedsel zoals hamburgers en friet is helemaal niet nodig. Je kunt best af en toe een pizza eten zolang je maar niet te veel in één keer eet. Zorg ervoor dat je niet al te grote porties neemt en probeer gevarieerd te eten. Een goede methode om je porties in de gaten te houden is de regel van twee:
- Wanneer je honger hebt: voorgerecht + hoofdgerecht
- Wanneer je wilt afvallen: voorgerecht + voorgerecht als hoofdgerecht
- Wanneer je een zoetekauw bent: hoofdgerecht + nagerecht met iemand delen
- Wanneer je wilt afvallen en een zoetekauw bent: voorgerecht als hoofdgerecht + nagerecht met iemand delen

3. Slaap genoeg
Het is belangrijk dat je goed luistert naar wat je lichaam nodig heeft, vooral als je veel reist. Kom je ergens aan en ben je moe? Maak dan gewoon wat tijd vrij om een dutje te nemen. Zorg ervoor dat je lichaam weer kan opladen zodat je genoeg energie hebt voor de rest van de dag.

4. Eet chocolade
Het is niet de bedoeling dat je meteen een hele reep eet, maar af en toe een stukje 75% pure chocolade kan geen kwaad. Je kunt beter af en toe een klein stukje nemen dan zin krijgen in een hele reep omdat je het niet mag, aldus Dalton.

via GIPHY

5. Ga met plezier sporten
Ga op zoek naar een sport waar je echt plezier in beleeft. Wanneer je iets echt leuk vindt zal het niet meer aanvoelen als een sport, maar als een hobby.

6. Hou rekening met wat voor alcoholische dranken die je drinkt 
Wanneer je wijn wilt drinken kun je het best voor een biologische variant gaan, deze bevat namelijk geen schadelijke stoffen en is dus beter voor de gezondheid. Kies verder altijd voor drankjes die doorzichtig zijn en het liefst ook nog fruit bevatten. Deze zorgen ervoor dat je kater minder erg is en het fruit kan ook nog eens bijdragen aan een betere spijsvertering.

7. Werk aan je postuur
Een betere houding zorgt ervoor dat je er automatisch beter uitziet. Probeer elke dag een paar minuten vrij te maken om wat oefeningen te doen die zorgen voor een beter postuur.  

8. Houdt stress onder controle
Wanneer je in een stressvolle situatie terechtkomt is het moeilijk om je spanning onder controle te houden, maar het is zeker niet onmogelijk. Probeer zodra je merkt dat je gestrest raakt te stretchen, te mediteren of rustig adem te halen. Volgens Dalton is dat laatste punt de beste manier om weer rustig te worden. 

9. Werk hard
De belangrijkste tip is misschien wel dat je hard moet werken om je doel te bereiken. Een killer body zoals dat van Jen komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Zorg ervoor dat je dagelijks genoeg beweging hebt, eet de juiste hoeveelheid en houdt je stress onder controle. Wanneer je dit allemaal tegelijkertijd doet ben je een gebalanceerd persoon en kom je elke dag een stapje dichterbij je doel.
Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top