Fashion

Dit zijn de 10 best betaalde actrices van het afgelopen jaar!

Je hebt vast wel een favoriete actrice? Wie vind jij het beste acteren? Of naar wie kijk jij het liefst in een film? Het is moeilijk te zeggen wie nou het beste acteert, smaken verschillen. Maar… We kunnen jullie wel vertellen wie het meest betaald krijgt in Hollywood. Zie hier het lijstje van de best betaalde actrices van 2015.

Jennifer Lawrence is de absolute queen of the white screen. Vijfentwintig jaar jong, maar een rot in het vak als het om haar paycheck gaat. Lawrence verdiende maar liefst 52 miljoen dollar dit jaar. Het meeste van haar fortuin sleepte zij binnen met de succesvolle trilogie The Hunger Games.


Jennifer Lawrence behaalde haar eerste plek als meest verdienende actrice ter wereld met haar rol als Katniss Everdeen in The Hunger Games. Beeld: Getty en The Hunger Games


Scarlett Johansson volgt Jennifer Lawrence op met een tweede plek in de top tien best betaalde actrices ter wereld. Dit mede door haar inkomsten verdiend met haar rol als Black Widow in de film Avengers: Age of Ultron. Scarlett Johansson volgt Jennifer op met een jaarinkomen van 35,5 miljoen dollar. Dit terwijl de actrice afgelopen jaar moeder is geworden.


BingBing Fan staat als enige niet-Amerikaanse in de lijst van de top 10 best betaalde actrices ter wereld. Zij wint het met een inkomen van 21 miljoen dollar van topactrices zoals Julia Roberts en Angelina Jolie. Op de foto rechts vertolkt zij een rol als superheld in X-Men: Days of the future Past, Hiernaast is BingBing onder andere zangeres en model. Zo was zij ook het gezicht in campagnes van modehuizen zoals Valentino, Armani, Dior en Versace. Bovendien is zij filantropisch ingesteld, zij financierde afgelopen jaar maar liefst tien hartoperaties voor kansarme kinderen.

Hoewel de ladies of Hollywood helaas nog steeds niet kunnen tippen aan het salaris van de heren in de filmwereld zijn zij wel hard op weg. Robert Downey Jr. verdiende maar liefst 80 miljoen dollar afgelopen jaar. Bekijk hieronder de tien best betaalde actrices van 2015.

Top 10 best betaalde actrices 2015 volgens Forbes:

1. Jennifer Lawrence ($52m)

2. Scarlett Johansson ($35.5m)
 
3. Melissa McCarthy ($23m)
 
4. Fan Bingbing ($21m)
 
5. Jennifer Aniston ($16.5m)
 
6. Julia Roberts ($16m)
 
7. Angelina Jolie ($15m)
 
7. Reese Witherspoon ($15m)
 
9. Anne Hathaway ($12m)
 
9. Kristen Stewart ($12m) 11. Cameron Diaz ($11m)
 
12. Gwyneth Paltrow ($9m)
 
13. Meryl Streep ($8m)
 
14. Amanda Seyfried ($8m)
 
15. Sandra Bullock ($8m)
Deel dit artikel
Back to top