Beauty

Dit is hoe Emilia Clarke, Daenerys Targaryen, aan haar killer body komt

De laatste aflevering van het nieuwste seizoen van Game of Thrones zit er alweer op en een volgend seizoen kan alleen maar nog meer spektakel beloven. Emilia Clarke speelt sinds 2011, het begin van de serie, de legendarische Daenerys Targaryen. De bad ass drakenvliegende Mother of Dragons.

Emilia Clarke is ongeëvenaard als Daenerys Targaryen en won in 2015 de Esquire award voor Sexiest Woman Alive. Voor haar rol in Game of Thrones moet Emilia regelmatig sporten en eet ze volgens een bepaald regiem. Het is niet de eerste keer dat de actrice hard moest werken voor haar killer body. In 2014 acteerde Emilia in Terminator Ganisys. Haar dieet en sport regiem was behoorlijk extreem. “I’ve been spending all day every day in weapons training… On top of that, I have been allowed to eat anything that might taste good at all.”

Voor haar rol in Game of Thrones houdt Emilia zich aan een iets ander regiem namelijk de Clean and Lean methode. Dit is ontwikkeld door James Duigan die ook founder is van Bodyism. Victoria’s Secret modellen, Rosie Huntington-Whiteley en Rita Ora zijn een aantal andere bekenden die zijn regiem volgen. Wat houdt het in? Houdt het simpel en wees lief voor jezelf is belangrijk in dit dieet. Dit is belangrijk is wat je eet en de manier waarop je beweegt. Het moet leuk zijn en er zijn geen bepaalde dingen die je moet vermijden tijdens dit dieet.

Elke transformatie die gebeurd in het lichaam moet eerst ook in gedachten gebeuren. De focus licht bij Clean and Lean dus niet alleen op gezondheid van het lichaam, maar ook van de geest. James Duigan vertelde in een interview met de Daily Mail; “Mensen vinden Bikini Body stappenplannen op Instagram en gaan ermee aan de slag waardoor ze zichzelf vervolgens blesseren. Ze worden obsessief en kunnen zelfs eetproblemen ontwikkelen. Je lichaam straffen kan nooit de bedoeling zijn.”

Emilia Clarke werkt met Clean and Lean work-outs die ontworpen zijn met het oog op een lang en gezond leven. De work-out houdt rekening met balans, beweging en houding. De focus ligt hierbij op het hele lichaam en niet op bepaalde spiergroepen. De actrice maakt gebruik van gewichten, maar met name van haar eigen lichaamsgewicht. Uiteindelijk is de beste manier om af te vallen niet om je lichaam te straffen, maar om juist te focussen op de gezondheid en te zorgen voor je lichaam.

James Duigan’s ultieme dieet tip? “Here it is: diets don’t work. […] I’ll give you an example – If I said to you ‘don’t think of the Eiffel towe’, what pops into your mind? The Eiffel tower. If someone says don’t eat something, its all you can obsess about. That’s why diets don’t work."

Deel dit artikel
Back to top