Lifestyle

7 manieren waarop succesvolle vrouwen anders denken

7 manieren waarop succesvolle vrouwen anders denken

Iedereen kan succesvol zijn, afhankelijk van de juiste mindset. Succesvolle mensen komen van alle plekken, maar hebben één ding gemeen: ze geloven in zichzelf en zien uitdagingen niet als onoverkomelijke obstakels. Zij realiseren zich dat je alles kunt doen wat je wilt en er niets of niemand is die je tegenhoudt! En met dat besef, gaat er een wereld voor je open. 

Hoe slim en ervaren je ook bent, succes zit hem vaak in het bedenken van creatieve oplossingen. Omdat succesvolle mensen denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, komen ze vaak net dat stapje verder dan de rest. Succesvolle vrouwen weten dan ook als geen ander hoe zij deze mindset dagelijks toepassen en daar kunnen wij nog wat van leren. Welke dingen wij zouden moeten overnemen van succesvolle vrouwen? Lees mee!

1. Ze zijn zelfverzekerd

Aan succesvolle vrouwen zul je niet snel merken of ze zich onrustig, onzeker of verward voelen. Ze stralen zelfverzekerdheid uit met hun lichaamshouding. Ook al zullen ook zij niet altijd honderd procent lekker in hun vel zitten, aan de buitenkant ga je dit niet snel zien. Ze zijn trots op zichzelf ondanks 'foutjes' en proberen deze vervolgens te verbeteren. Victoria Beckham laat weten dat comfort bepalend is voor haar zelfvertrouwen: "Ik vind het belangrijk me comfortabel te voelen in wat ik draag. Ik voel me net zo goed in een paar torenhoge laarzen als in mijn joggingroek," aldus Victoria. Wat wij ervan kunnen leren? Zelfverzekerdheid komt van binnenuit en succesvolle vrouwen vertrouwen hierop, waardoor ze af en toe uit hun comfort zone durven te stapppen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Victoria Beckham (@victoriabeckham) op

2. Ze zien dingen anders

Om succesvol te zijn, zul jij je brein uit moeten dagen om eventuele problemen of lastigheden als een les te zien. Succesvolle vrouwen zijn niet bang om vragen te stellen en willen op de hoogte blijven van ontwikkelingen in hun vakgebied. Door te blijven streven naar nieuwe kennis en vaardigheden zijn ze nét dat stapje voor op de rest. Door te blijven ontwikkelen en leren zul je niet alleen zakelijk maar ook persoonlijk groeien. 

3. Ze zijn lief voor zichzelf

Jennifer Lopez en Gwyneth Paltrow houden graag vast aan hun dagelijke rituelen, zoals mindfullness en dankbaarheid. Slim, want zo hebben ze zichzelf geleerd ook tijdens stressvolle momenten hun rust te bewaren. Door goed voor zichzelf te zorgen en op tijd te rusten, gunnen ze zichzelf de tijd om op te laden voor een nieuwe werkdag. 

Plan tijd voor jezelf in en maak tijd voor je meal-preps, beauty routine, sport, shopping list, etc. Wanneer je hard werkt, is het belangrijk om tijd in te plannen voor jezelf en af en toe een rustmomentje in te lassen. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen werk en vrije tijd, want opgebrand raken is het laatste wat je wilt bereiken. 

4. Ze zijn eerlijk en duidelijk

Succesvolle vrouwen proberen eerlijk tegen zichzelf én anderen te zijn. Over wat ze kunnen, wat ze willen en waar ze aanpassingen moeten maken. Zo weten anderen ook wat zij aan hun hebben. Ook zijn ze eerlijk tegen anderen en geven hun mening en feedback op een opbouwende manier. Wat succesvolle vrouwen ook doen, is eerlijk toegeven wanneer zij een fout gemaakt hebben. Niet altijd makkelijk, maar wél noodzakelijk om een goede leider te zijn. Goede voorbeelden van eerlijke en bekende succesvolle vrouwen zijn Taraji P. Henson en Amy Schumer. Zij zijn ontzettend populair, juist omdat ze zo eerlijk zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @amyschumer op

5. Ze dromen GROOT

Succesvolle mensen streven naar iets wat op het eerste oog misschien onmogelijk lijkt, maar doen dit wel op een realistische wijze. Door je doelen op te delen in haalbare, simpele onderdelen weet je precies welke stappen je moet zetten om je einddoel te bereiken. Hierdoor word je extra gemotiveerd en krijg je zin om met je doelen aan de slag te gaan. Door je dromen om te zetten in concrete acties kom je steeds een stapje dichterbij. 

Wil je een boek schrijven, een magazine beginnen, een eigen winkel openen of een expositie houden? Alles is mogelijk. Dankzij het internet heb je alle benodigde bronnen tot je beschikking om je plannen om te zetten in acties. Toen Beyoncé graag een documentaire wilde regisseren, zette zij stappen om dit haalbaar te maken. Het resultaat? Een documentaire over haar eigen leven die ook nog eens zeer goed ontvangen werd!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

6. Ze oordelen niet

Hoewel we soms geneigd zijn snel te oordelen, werkt dit vaak belemmerend om nieuwe inzichten op te doen. Succesvolle vrouwen proberen naar dingen te kijken zonder direct te oordelen, zodat wij ervoor openstaan om nieuwe dingen te leren. 

Jennifer Lopez laat weten dat zij vroeger veel moeite heeft gehad met anderen die haar negatief beoordeelden, ondanks haar harde werk: "Toen ik jong was, was hard werken het allerbelangrijkst voor mij. Gaandeweg heb ik te maken gehad met angst, twijfel en vooroordelen. Voorheen liet ik me hier nog wel eens door beïnvloeden, maar dat probeer ik nu te voorkomen en me niet van mijn stuk te laten brengen."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo) op

7. Ze weten wat ze waard zijn

Succesvolle vrouwen hebben vaak veel obstakels moeten overwinnen. Hierdoor hebben ze geleerd om niet op te geven, ook al gaan ze door een lastige periode. J.K Rowling kreeg te horen dat Harry Potter geen succesvol kinderboek kon worden en werd door tientallen uitgeverijen afgewezen. Beyoncé is toen ze jong was meerdere malen afgewezen en werd tijdens haar solo-carrière meermaals verteld dat ze 'slechts' een tijdelijke popster zou zijn. Vandaag de dag weten wij wel beter, deze dames hebben gestreden voor hun plek!

Succesvolle vrouwen stoppen niet met geloven in zichzelf, ook wanneer er niets of niemand is die hun talent bevestigt. Natuurlijk zijn er mensen die dezelfde dingen kunnen, maar niet zoals zíj. Lees dit artikel over inspirerende vrouwen op Instagram die je wilt volgen voor een flink stuk female empowerment. 

Beeld: Bruno press
Deel dit artikel
Back to top