Lifestyle

Dit zijn 5 tekenen dat jij eigenlijk helemaal klaar bent met je baan

Dit zijn 5 tekenen dat jij eigenlijk helemaal klaar bent met je baan

Je werk is een belangrijk onderdeel in je leven want je spendeert er een hoop tijd. Het zegt iets over wie je bent en wat je passies zijn in het leven - ten minste, als jij het naar je zin hebt bij jouw job. 

Misschien was jij in eerste instantie tevreden maar zijn er in de loop van de tijd een aantal dingen veranderd waardoor je toch niet helemaal meer goed op je plek zit. Het kan zijn dat je een nieuwe leidinggevende hebt gekregen of dat je geen uitdagingen meer ziet. Twijfel je of je toe bent aan een nieuwe baan? Dan zijn dit vijf tekenen dat dit het geval is.

1. Opstaan op een werkdag doe je liever niet

Natuurlijk, we hebben allemaal wel eens een dagje dat we liever ons nog even omdraaien in plaats van op te staan om aan het werk te gaan. Heb jij dit met grote regelmaat? Dan is de kans groot dat jij geen plezier meer hebt in jouw job. 

2. Succesverhalen maken je jaloers

Als je groen ziet van jaloezie zodra jij een artikel leest over hoe iemand het gemaakt heeft op carrièregebied in plaats van dat je geïnspireerd wordt, dan weet je dat er iets aan de hand is. Jouw huidige baan kan je waarschijnlijk niet op de juiste manier voorzien van plezier - bijvoorbeeld omdat je te weinig verantwoordelijkheden hebt of voldoening ervan krijgt. 

3. Je vraagt je af waarom je doet wat je nu eigenlijk doet

Deel uitmaken van een bedrijf met een bepaald doel waar jij naartoe wilt werken, kan voor arbeidsvreugde zorgen. Heb je geen idee waarom jij jouw werk nou eigenlijk doet en kan een gesprek met je leidinggevende daar niet bij helpen, dan wordt het tijd om naar iets anders te kijken. 

4. Je hebt geen zin meer om bezig te zijn met je passies

Sommige banen vergen zo veel van je, dat je eigenlijk geen energie meer hebt om andere dingen te doen waar je blij van wordt. Was je altijd dol op het stylen van je interieur maar heb je er nu geen zin meer in? Kijk dan eens goed naar wat de oorzaak hiervan is. 

5. Het leukste deel van je leven is voorbij

Terugdenken aan momenten uit je verleden met plezier doet iedereen wel eens maar als je het gevoel hebt dat het nooit meer zo leuk kan worden zoals toen, dan is er wel echt iets aan de hand. Er is een kans dat je baan hier te maken mee kan hebben aangezien het zo een belangrijk onderdeel van je leven is. 

Beeld: Photo by Thought Catalog on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top