Lifestyle

Deze 4 collega's kom je gegarandeerd tegen op de werkvloer

Deze 4 collega's kom je gegarandeerd tegen op de werkvloer

Of je nu in de marketing zit of in een bakkerij werkt, je hebt - in de meeste gevallen - altijd wel collega’s om je heen. Met de één kun je urenlang kletsen over hoe jullie weekend was en de ander spreek je eigenlijk bijna nooit. Er zijn dan ook vier verschillende soorten collega’s die je in vrijwel ieder bedrijf tegenkomt.

Van de zeurende collega tot de grappenmaker, in dit artikel lees je alles over de vier verschillende collega's die je gegarandeerd tegenkomt op de werkvloer

 

1. De grappenmaker

Eerlijk is eerlijk, iedereen heeft zo'n collega nodig. Hoe fijn is het namelijk om de week positief te starten met de grappenmaker? Oké, misschien geldt dit wat minder voor alle niet-ochtendmensen onder ons, maar een beetje positiviteit kan nooit kwaad. Let er wel op dat er ook gewerkt moet worden en dat je geen waarschuwing van jouw leidinggevende krijgt. Maar ach, een beetje gezelligheid op de werkvloer zorgt ervoor dat iedereen met plezier aan het werk gaat. De grappenmaker is (meestal) dus een echte aanwinst voor het team!

2. De zeurende collega

We gaan van het ene uiterste naar het andere uiterste, want je hebt natuurlijk ook te maken met de zeurende collega. Ja, iemand waar je dan iets minder graag bij in de buurt bent. Het is dan ook erg lastig om iets goed te doen bij deze collega. Tip? Laat deze persoon voornamelijk lekker zijn of haar gang gaan. Dat is misschien wel het beste wat je kunt doen. En dan bedoel ik niet dat je deze collega moet negeren - zeker niet zelfs want dat is ook niet zo fraai - maar doe allebei gewoon lekker je eigen ding. 

3. De lieve collega

Hulde aan deze collega! Dat moet gewoon even gezegd worden. Wanneer iedereen op maandag nog even moet inkomen, komt deze collega binnen met positieve energie en vaak ook nog eens lekkernijen. Hij of zij is dan ook de eerste die in de ochtend zal vragen of iemand nog iets te drinken wilt. En dan niet alleen in de ochtend, maar eigenlijk de hele dag door. Zorgzaamheid staat op nummer één bij deze collega en kan dan ook niet gemist worden op de werkvloer. 

4. De stille collega

Iedereen heeft wel een collega waar je eigenlijk nooit iets van hoort. Hij of zij is er wel altijd, maar gewoon heel stil en op zichzelf. Dit kan natuurlijk te maken hebben met een stukje onzekerheid, maar daarom is het juist zo goed om deze collega overal bij te betrekken. Je wilt natuurlijk voorkomen dat iemand zich niet op zijn plek voelt in een bedrijf. Ga bijvoorbeeld zelf een gesprek aan met deze collega over hoe het weekend was. Een beetje interesse tonen in je collega's is belangrijker dan je denkt. Zeker als iemand verlegen of stil is. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top