Lifestyle

Dit zijn de voordelen van een lunchwandeling met je collega’s

Dit zijn de voordelen van een lunchwandeling met je collega’s

Wandel jij eigenlijk wel eens met je collega's tijdens de pauze? Of zijn jullie meer van het chillen op kantoor. Een wandeling doet veel goeds met je. Wij gaan je vertellen wat de voordelen zijn van een lunchwandeling met collega's. Lees gauw verder!

Dit zijn de voordelen van een lunchwandeling met collega's

 

1. Informele sfeer

Helaas biedt niet iedere werkplek de mogelijkheid om tijdens te lunch even te wandelen met je collega's, maar mocht dit nou wel kunnen, maak er dan vooral gebruik van. Zo leer je je collega's beter kennen op een informele manier. Buiten je werkomgeving krijg je namelijk andere soorten gesprekken, waardoor je een sterkere band opbouwt. Dit zorgt uiteindelijk op werk vaak ook voor een goede sfeer.

 

2. Buitenlucht

Buitenlucht doet je nou eenmaal even goed. Vaak hebben we de neiging om binnen te blijven zitten achter ons bureau. Vooral als er een restaurant of kantine in het gebouw is. Ideaal! Toch is een wandeling maken het proberen waard. Zo is uit onderzoek gebleken dat je wandelgedrag verandert, je gemoedstoestand en je werkprestaties worden verbetert. Genoeg redenen om een keer naar buiten te gaan nog? Vergeet niet dat je ook genoeg pauzeplekken onderweg tegen kan komen. Wat dacht je van die lekkere ijssalon om de hoek!

 

3. De beste ideeën ontstaan

Een lunchwandeling is de ideale ontsnapping aan je werk. Vaak ontstaan de beste ideeën niet achter je bureau, maar bij andere bezigheden als lekker wandelen. Even naar buiten voor frisse lucht en je kan er weer tegenaan. Je doet inspiratie op en je krijgt energie. Vaak ben je minder gestrest en ben je weer even opgeladen. Hoe vaak hebben we wel niet eens op de dag dat we even inkakken? Zodra je dit merkt is een buitenwandeling echt het juiste voor je. Probeer het maar eens. Je gaat merken dat je met veel meer plezier je werk gaat uivoeren.

 

4. Laagdrempelige activiteit

Een ideale gelegenheid om even je benen te strekken. Het is een laagdrempelige activiteit en je kan lopen waar je maar wilt. Het vraagt verder ook geen 'tijd van de baas', omdat het gewoon in de lunchtijd plaatsvindt. Je kan en even gezellig kletsen, genieten van je eten en je hebt gelijk ontspanning.

 

Alle voordelen van een lunchwandeling op een rijtje

Wij zullen voor jullie even alle voordelen van een lunchwandeling op een rijtje zetten:

 • Het kost niets
 • Geschikt voor grote groep medewerkers
 • Laagdrempelig
 • Gezonder, fitter en vooral productiever personeel
 • Daling ziekteverzuim en minder verzuimkosten
 • Minder (uitval door) rugklachten
 • Weinig kans op blessures
 • Meer ontspannen en minder gestresst personeel
 • Betere werksfeer
 • Meer tevreden personeel met grotere betrokkenheid
 • Draagt bij aan het positieve imago van je organisatie

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top