Gezichtsverzorging

Waarom je moet beginnen met ezelinnenmelk op je gezicht smeren

Waarom je moet beginnen met ezelinnenmelk op je gezicht smeren

Als je een beetje into skincare bent, dan weet je vast welke crèmes, lotions en moisturizers goed werken op jouw huid. Toch kan het nooit (echt) kwaad om je zorgvuldig samengestelde skincare routine eens een klein beetje te veranderen. Hoe dan? Je gelooft het misschien niet, maar door alle voordelen die het heeft, zou je echt eens moeten beginnen met het smeren van ezelinnenmelk op je gezicht (ja, echt).

Cleopatra's beauty

Wist je dat Cleopatra zich bijna elke dag baadde in een bad vol ezelinnenmelk voor een mooie en jeugdige huid? Het klinkt als een grote grap, want ew: badderen in ezelinnenmelk? No thanks. Toch was deze melk in de Egyptiaanse tijd een populair ingrediënt dat werd gebruikt om op een natuurlijke manier een jonge en flexibele huid te hebben. 

Wat is ezelinnenmelk precies?

Nou, de naam zegt het natuurlijk al: ezelinnenmelk is melk... van de ezel. Deze melk wordt meestal in poedervorm gebruikt als ingrediënt om de levensduur te verlengen. Daarnaast is ezelinnenmelk hypoallergeen en wordt het gebruikt in heel veel huidverzorgingsproducten. Reden hiervoor is, fun fact, dat deze melk het dichtst in de buurt komt van menselijk moedermelk. Interessant! De melk is rijk aan vitamine E, D, C, A, aminozuren, omega 3 en 6 en calcium. 

Eczeem 

Een natuurlijke behandeling voor een aandoening of vervelende huidperikelen is natuurlijk bijna altijd het beste. Ezelinnenmelk wordt dan - als natuurlijk middel - vaak gebruikt voor de behandeling van eczeem en psoriasis. Omdat het vroeger al zo goed werkte, is de melk door de jaren heen alleen maar beter onderzocht. Wat daar vooral uit is gebleken is dat ezelinnenmelk helpt bij de drie volgende dingen: 

  • Voeding en hydratatie van de huid
  • Veroudering van de huid tegengaan
  • Huidaandoeningen en ontstekingen

Ezelinnenmelk is dus niet zomaar een crème die 'gewoon' je huid hydrateert. Deze melk voedt echt en dat zul je ook snel merken wanneer je het aanbrengt. Benieuwd naar deze superhandige huidverzorger? Check dan snel het aanbod van je dichtstbijzijnde drogist, op zoek naar een uitgebreid aanbod van donkey milk. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top