Interior

Interieur styliste Sifra van Genderen: ‘Mijn werk is mijn passie’

De Nederlandse Sifra van Genderen startte in 2016 haar Instagram pagina ‘Siefshome’ met als doel haar passie en gevoel voor interieur te delen met de wereld. Binnen een jaar groeide ‘Siefshome’ onverwachts uit tot een serieuze business en heeft de 35-jarige al meer dan negenduizend volgers op Instagram. Fashionscene’s Aisha sprak met Sifra over haar eerste stappen naar haar eigen onderneming, de ontwikkelingen en het combineren van werk en gezin.

Hoe is ‘Siefshome’ opgestart?
“Vroeger was ik altijd bezig met het opvrolijken van mijn eigen kamer. Ik was constant bezig. Nu nog steeds, maar dan in mijn huis. Ik heb toen besloten om een Instagram account aan te maken zodat ik mijn creaties kon delen. Ik probeer ruimtes altijd persoonlijk & gezellig te maken en krijg daar ook veel positieve reacties op.”

Hoe is het gekomen tot wat het nu is?
“Het begon allemaal als een hobby en groeide binnen een jaar uit tot een business. Ik wilde mijn passie dolgraag delen met anderen. Daarna ging alles een beetje vanzelf en kreeg ik binnen de kortste keren opdrachten binnen zoals designs creëren voor bepaalde ruimtes en verschillende aanvragen van bedrijven voor samenwerkingen. Recent geleden is dan ook mijn site online gegaan.”
Hoe ziet er een gemiddelde werkdag eruit?
“Ik werk vanuit huis en heb daarom besloten om te werken op de dinsdag en woensdag. Alleen merk ik dat ik niet aan mijn planning kan houden. Ik denk dat het komt omdat ik iets doe waar mijn hart bij ligt. Als ik geen opdracht heb om een design te maken, probeer ik altijd inspiratie op te doen, een blogpost te schrijven of ideeën uit te werken.”

Wat vind je het mooiste aan je werk?
“Ik vind toch wel het inspireren van mensen en het geven van advies.”

Je bent een alleenstaande moeder met drie kinderen, dat is een grote taak. Hoe combineer je werk en gezin?
“Ik vind moeder zijn voor mijn kinderen erg belangrijk. Ik werk dan ook wanneer zij op school zijn. Zodra ze terug zijn kunnen we gezellige dingen doen met z’n allen. Zoals een film kijken of gaan picknicken.”

Doorzettingsvermogen is erg belangrijk bij het hebben van een eigen business. Waar haal jij die kracht vandaan?
“Ik krijg vaak positieve en inspirerende reacties. Dit geeft mij dan ook de energie om door te gaan. Daarnaast geloof ik in mezelf en probeer ik mijn eigen doel voor ogen te houden.”

Hoe ga jij met tegenslagen om?
“Zelf heb ik nog geen negatief commentaar gekregen. Maar ik ben zelf positief ingesteld en wil dat blijven. Misschien zijn er bepaalde dingen dat ik kan verbeteren. Ik probeer dan ook kritisch naar mezelf te kijken. Het kan ook een leerzaam moment zijn. Maar niet iedereen hoeft natuurlijk mijn stijl leuk te vinden.”Was dit de ultieme droom?
“Ik kan zeggen dat ik mijn passie pas op een latere leeftijd heb gevonden. Dit maakt mij gelukkig. In het werk dat ik doe kan ik mijn creativiteit kwijt. Het werk is mijn passie.”

Heb je nog andere ambities?
“Reizen is iets wat ik graag doe, alleen is dat soms moeilijk met een gezin. Wel hoop ik dat ik dit in de toekomst vaker kan doen zowel alleen als met mijn kids.”

Wat wil je graag bereiken over vijf jaar?
“Dat ik van dit werk mijn full-time job kan maken. Een eigen webshop hebben met interieur artikelen en leuke accessoires lijkt mij fantastisch, daarnaast zou ik graag een wat groter huisje hebben, met veel ramen & licht, het liefst in de buurt van de zee. Waarom de zee? Daar kom ik echt tot rust.”
 
Wat is je beste tip voor vrouwen die een eigen onderneming willen starten?

“Doe iets waar je hart bij ligt en blijf dicht bij jezelf. Daar word je gelukkig van.”

Beeld: Fashionscene's Aisha 
 

Deel dit artikel
Back to top