Beauty

Wat te doen tegen een onderhuidse puist

Wat te doen tegen een onderhuidse puist

Je wordt wakker met een pijnlijk plekje op je gezicht. Wat blijkt? Een onderhuidse puist. Dat doet niet alleen pijn, maar je weet ook meteen dat je er de komende dagen nog niet vanaf bent want onderhuidse puisten zijn nou eenmaal hardnekkiger dan normale mee-eters en pukkels (ook vervelend). Wat je vooral niet moet doen? De puist proberen uit te knijpen. Wat je wel moet doen? Dat lees je hieronder! 

Normaal gesproken gaan onderhuidse puisten vanzelf weg. Knijp ze daarom niet zelf uit! De kans is dan groot dat je littekens veroorzaakt, omdat je veel kracht moet zetten om hem open te maken. Daarnaast is het behoorlijk pijnlijk om dit te doen. Met de onderstaande tips zorg je er voor dat je onderhuidse puist as soon as possible verdwijnt.

Afkoelen

De zwelling zo snel mogelijk verminderen omdat je dezelfde avond een date of feestje hebt? Druk dan twee minuten een ijsklontje tegen de onderhuidse puist aan. De kou en druk zorgen ervoor dat de poriën bevriezen waardoor vuil uit je huid wordt verwijderd. Breng gelijk daarna een beetje concealer aan. Weg is de puist niet maar je hebt 'm hiermee wel minder aanwezig gemaakt.

Scrubben en reinigen

Exfoliëren is een belangrijk onderdeel van huidverzorging en reiniging. Hiermee werk je de buitenste laag van je huid af, waardoor de dode huidcellen worden verwijderd en de verstopping vermindert. Door 's ochtends en 's avonds je gezicht te reinigen en regelmatig te scrubben, kun je puisten voorkomen.

Tea tree olie

Tea tree olie is een natuurlijk product dat voor huidaandoeningen wordt gebruikt. Stip je onderhuidse pukkel drie keer per dag aan met de olie. Hierdoor verwijder je de dode huidcellen en het vet en vuil waardoor je poriën verstopt zijn geraakt.

En dan... onder het motto voorkomen is beter dan genezen:

Tip 1: Gezicht reinigen
Houd je gezicht goed schoon! Wat betekent: twee keer per dag je gezicht reinigen en zorg er ook voor dat je niet met je handen aan je gezicht zit gedurende de dag. Je handen zijn een grote bron van bacteriën. Je gezicht schoon houden is één van de beste dingen die je kunt doen om onderhuidse puisten te voorkomen. Puistjes worden veroorzaakt door vuil in je poriën (hallo mee-eters). 

Tip 2: Goed drinken
Door je lichaam voldoende te hydrateren kun je de elasticiteit van je huid verbeteren en verstoppingen of ontstekingen voorkomen.

Tip 3: Verminder stress
Stress kan nieuwe (onderhuidse) puisten veroorzaken, maar kan ook je puisten verergeren. 

Heb jij nog tips tegen onderhuidse pukkels? Laat het ons weten!

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top