Beauty

Zo knijp je een puist op de juiste manier uit

Vrijwel iedereen heeft er wel eens last van: een puistje hier en daar. Het verhaal gaat dat je er beter af kunt blijven als je littekens wilt voorkomen, maar niemand wordt charmanter van een huid met witte puntjes die op het punt van ontploffen staan maar dit (net) niet doen. Uitknijpen dus die handel, maar hoe doe je dat op de juiste manier?

Allereerst moet er dus écht een witte kop (hè gets) op zitten anders gaat het plekje alleen maar onnodig groter en geirriteerder worden. Was je handen, ontsmet een naald door deze in een vlammetje te houden en met een watje met alcohol af te nemen. Plaats de naald vervolgens parallel aan de huid en prik de witte kop aan de zijkant in en trek 'm naar voren open.

Als er een vies goedje uit de puist komt, kun je door voorzichtig om de puist heen te drukken alles eruit krijgen. Behandel het plekje vervolgens nog even na met alcohol. Jouw huid zal nog wel even rood blijven, maar die vieze witte punt is weg en de dag erna (als je deze stappen goed hebt uitgevoerd) is de puist nog nauwelijks zichtbaar.

Geen dank!

Deel dit artikel
Back to top