Beauty

Kan je gezicht beschadigd zijn van je computer-, televisie,- of telefoonscherm?

Dat te veel zonlicht slecht is voor de huid is niets nieuws, maar uit recent onderzoek blijkt dat het licht van een beeldscherm nog schadelijker kan zijn. Lees snel verder hoe je je hiervan kunt beschermen.

We leven in een tijdperk waar tegenwoordig iedereen rondloopt met een smartphone. We besteden zo uren op onze telefoon of zitten continu achter een computerscherm op het werk. Wat voor invloed dit heeft op onze huid en gezondheid is niet voor de poes. 

Huidexpert Lesley Reynolds, van de Harley Street Skin Clinic, vertelt dat al die schermen ervoor zorgen dat de huid sneller veroudert. Het blijkt dat het blauwe licht van je scherm dieper wordt opgenomen in de huid dan Uv-straling van de zon. Daarnaast zorgt blauw licht voor vergroting van de poriën, meer aanmaak van pigment en ontstekingen onder de huid. 

Advies van huidexpert Reynolds? “Take frequent screen breaks, always use a SPF every day whether inside or outside – choose one that is broad spectrum – and use good skincare which contains antioxidants morning and night.”
Beeld: iStock 

Deel dit artikel
Back to top