Lifestyle

Het wordt sneller donker maar foto's maken met de nieuwe iPhone 13 is geen probleem

Het wordt sneller donker maar foto's maken met de nieuwe iPhone 13 is geen probleem

September is begonnen en het is dus al bijna herfst. Zonnebrillen gaan langzaam de kast in en herfst- en winterkledij komt eruit. De dagen worden korter en het wordt sneller donker. Toch is er ook dubbel goed nieuws. In september brengt Apple namelijk een nieuwe iPhone generatie uit: de iPhone 13.

Het tweede goede nieuws is dat de features van deze nieuwe iPhone generatie veel te maken hebben met wat wij nodig hebben. Naast meer snelheid, langere batterijduur en andere ontwikkelingen rondom het besturingssysteem zijn het vooral de nieuwe camera-features waar wij blij van worden.

Ultragroothoeklens

Dat het sneller donkerder wordt, heeft weinig invloed op de camerafuncties van de nieuwe iPhone 13. Dit model komt namelijk met een ultragroothoeklens van f/1.8 (in plaats van de f/2.4 van het vorige iPhone model). Hoe kleiner het getal hoe meer licht er door de lens gelaten wordt. Dit maakt het mogelijk om in het donker zeer scherpe en gedetailleerde foto’s te maken. Over donker gesproken: de iPhone 13 krijgt ook de mogelijkheid tot astrofotografie. Via een speciale modus waarbij de belichting wordt aangepast is het mogelijk om foto’s van de hemel te maken!

Autofocus en portretmodus in filmstand

De autofocus van de iPhone 13 zal worden verbeterd, waardoor foto’s van heel dichtbij minder wazig worden. Ook gaat het mogelijk worden om portretmodus te gebruiken tijdens het filmen. Het schieten van foto’s werd ons al makkelijk gemaakt door portretmodus en nu gaat dus hetzelfde gebeuren met filmen!

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top