Beauty

7 manieren om mee-eters te verwijderen

We kennen ze helaas allemaal en ze zijn inmiddels een telkens terugkerende vijand van ons geworden: mee-eters. Hoeveel neusstrips je ook gebruikt, ze lijken maar niet weg te gaan. Toch zijn er gelukkig genoeg manieren waardoor ze wél weggaan of waarmee je ze tegen kan gaan. Lees verder om te weten hoe. 

1. Koop een goede cleanser
Een goede cleanser is essentieel voor een zuivere huid. Hiermee ga je niet alleen mee-eters tegen, maar verwijder je ook talg en dode huidcellen. Als je je huid ’s avonds goed schoonmaakt met een cleanser, heb je minder last van onzuiverheden en heb je ook meteen minder kans op het krijgen van mee-eters.

Origins Deep Pore Cleanser bij Sephora 

2. Gebruik een reinigingsborstel 
Door het gebruiken van een reinigingsborstel op je huid gaat het verwijderen van blackheads een stuk sneller, vooral als je het combineert met de cleanser of bijvoorbeeld micellair water. Tip: als je een oily skin hebt kan je zoiets elke dag gebruiken, maar bij een droge huid is het handiger om je huid er maar één keer per week mee te reinigen. 

Clinique reinigingsborstel bij Douglas 

3. Peel-off maskers zijn je nieuwe vriendjes
Sinds kort zijn zwarte houtskoolmaskers helemaal hip. Niet alleen door de bijzondere kleur, maar ook omdat het echt werkt! Het werkt net als elk anders peel-off masker, alleen is deze iets fijner. Helemaal handig voor degene met een gevoelige huid. Het kan namelijk best een pijnlijk werkje zijn om het masker van je gezicht te krijgen, maar het resultaat mag er zijn. 

Boscia Luminizing Black Mask bij Sephora

4. Retinoïden 
Deze gekke naam is de verzamelnaam voor een groep geneesmiddelen die verwant zijn aan de vitamine A-zuur. Deze stof is ook te vinden in verschillende crèmes, en een perfect middeltje tegen mee-eters. 

Olay Intensive Repair Treatment bij Target

5. Probeer een kleimasker
Een kleimasker is een van de andere trucjes die vaak goed werkt. Het reinigt niet alleen tot diep in de poriën, maar verwijdert ook de overtollige oliën van je huid. 

Tea Tree Clay Mask van The Body Shop

6. Vergeet de moisturiser niet
Wat je wel moet vergeten is de dikke, creamy moisturiser. Dit kan het krijgen van mee-eters juist vergroten, omdat het de poriën kan verstoppen. Kies in plaats daarvan een lichte, melkachtige crème, die goed valt op te nemen door de huid. 

Oil Control Moisturiser van MAC 

7. Laserbehandeling 
De laatste, maar wat prijzigere optie, is een laserbehandeling. Als je je echt geen raad meer weet met al die zwarte duiveltjes, is dit misschien een betere keuze voor je. En nee, het is niet zo eng als het klinkt. Bovendien haalt een laserbehandeling niet alleen acne littekens weg, maar ook plekjes die nog actief zijn, waaronder mee-eters. 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top