Interior

⁠⁠Dit kun je allemaal schoonmaken met groene zeep (ja het is veel)

⁠⁠Dit kun je allemaal schoonmaken met groene zeep (ja het is veel)

Een wondermiddel dat al jaren bestaat: groene zeep. Van de ouderwetse zeep tot vloeibaar met een bloemige geur. Maar wat kun je nu eigenlijk allemaal schoonmaken met dit middel? Wij kunnen je zeggen, het is veel!

Dit kun je allemaal schoonmaken met groene zeep

Groene zeep bestaat al meer dan honderd jaar. Het komt namelijk uit het einde van de 19e eeuw. Er is eigenlijk maar weinig wat je er niet mee kunt schoonmaken. De zeep wordt ook wel bruine zeep, zachte zeep of goudzeep genoemd. In de jaren 50 kwam de beroemde Driehoek op de markt en nu kennen we deze nog steeds. De groene zeep van tegenwoordig is gemaakt van onder andere natuurlijke oliën, parfum en glycerine. Deze is biologisch afbreekbaar en bevat minder chemicaliën dan andere schoonmaakmiddelen. Laten we eens kijken wat we allemaal kunnen schoonmaken:

 

1. Ontvetten

Plekken waar veel vet zich ophoopt zijn bij de oven, het fornhuis en de afzuigkap. Met een beetje groene zeep en warm water heb je deze plekken binnen no time schoon. Ga jij schilderen? Groene zeep werkt dan perfect als ontvetter voor al die verf. Meng een beetje lauw water en maak met een doek het oppervlak vet- en vuilvrij.

 

2. Keuken schoonmaken

Groene zeep is ook een perfect middel om je keuken mee schoon te maken. Heb je vlekken op de kastjes of op de koelkast. De oplossing is groene zeep! Ook ideaal voor je wasbak of het mandje van de frituurpan. Meng een beetje warm water met een scheutje driehoek en jij hebt straks alles weer goed schoon.

 

3. Kalkaanslag verwijderen

Kalk, het blijft vaak een klus en mensen hebben vaak dan ook de neiging om een hardnekkig middel hiervoor te gebruiken. Maar dit is helemaal niet nodig. Je kan namelijk je badkamer gewoon schoonmaken meg groenze zeep. Als je het vuil op een natuurlijke manier wilt laten verwijderen, gebruik dan een papje zeep met soda. Het vuil verdwijnt meteen.

 

4. Vlekken in je kleding

Oei weer een vlek! Lekker knoeien, daar zijn we vast allemaal wel eens goed in. Vooral in onze kleren. Gelukkig hebben we groene zeep. Doe een beetje hiervan op een kledingstuk, voordat je het in de wasmachine gooit. Eventueel kun je het kledingstuk ook even laten weken in een sopje met zeep. Het is vooral handig als het om hardnekkige vlekken gaat, want die krijg je er vaak niet zo één twee drie uit.

 

5. Houten vloer

Een houten vloer is prachtig, maar kan erg kwetsbaar zijn. Door vlekken is het mooi houden dan soms een opgave. Gelukkig verwijder je met groene zeep deze vlekken heel makkelijk. Jouw vloer is weer helemaal als de oude.

 

6. Tuin schoonmaken

We zitten weer steeds vaker in de tuin. Maar voordat we hier kunnen zitten, willen we natuurlijk wel alles weer even netjes hebben. Vooral na al die regenachtige dagen. Gelukkig helpt groene zeep bij het halen van vieze aanslag op tuinmeubelen, de schutting en je tuintegels. Weg ermee!

 

7. Auto of carvan schoonmaken

Ja ook je auto of carvan kun je ermee schoonmaken. Wist je dat het wondermiddel een extra 'beschermlaagje' achterlaat, waardoor je auto of caravan extra schoon blijft. Oh ja is er geknoeid op de bekleding? Gebruik dan even een sopje met warm water en zeep.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top