Lifestyle

Deze dingen zou je echt vaker moeten schoonmaken

Deze dingen zou je echt vaker moeten schoonmaken

Het is weer dé tijd van het jaar: we maken ons klaar voor de lenteschoonmaak. Alle tierlantijntjes, oude bonnetjes en winterkledij worden weer uitgezocht en opgeruimd, om daarna lekker van het zonnige weer te kunnen genieten. Waarschijnlijk maak jij de basics in je huis altijd wel schoon, maar vergeet je déze dingen niet? Dit mag je namelijk echt wel wat vaker schoonmaken...

Dingen die je vaker moet schoonmaken

In het dagelijks leven hebben we maar bar weinig tijd om ons huis spik en span te houden. Dingen als oppervlakken in de badkamer, slaapkamer en keuken lukt waarschijnlijk nog wel, maar voor een grote schoonmaak moeten we echt wel even de tijd nemen, hoor. Gelukkig is daar dé ideale periode voor om dat te doen: de lente! Besteed dit jaar in ieder geval wat meer tijd aan het schoonmaken van déze dingen.

Gordijnen

Op het eerste oog zie je het misschien niet meteen, maar ook in gordijnen kan heel wat vuil ophopen. Zeker als je graag een stofvrij huis wil, kan het slim zijn om je gordijnen eens een goede poetsbeurt te geven. Hoe doe je dat? Heel simpel, namelijk gewoon met de stofzuiger.

Deurkozijnen

Uit het oog, uit het hart. Wat er bovenop je deurkozijnen ligt kun je hoogstwaarschijnlijk niet eens zien, maar dat betekent niet dat het er niet is. Haal dus zeker een stofdoek en een natte doek over je deurkozijn tijdens je lenteschoonmaak.

Muren en plafonds

Hoe vies kan een muur of plafond nu zijn? Nou, maak het eens schoon en see for yourself, laten we maar zeggen. Stof is geneigd om aan de muren te blijven kleven en voor een stofvrij huis is dat niet heel handig. Even erlangs met een plumeau en klaar is Kees.

Prullenbakken

Ja, je prullenbak zul je vast wel eens 'schoonmaken' door er een nieuwe vuilniszak in te doen. Toch is dit eigenlijk niet genoeg. Met wat azijn is het klusje zo geklaard. Zo heb je in ieder geval geen last van nare geurtjes in je keuken.

Lichtknoppen

Weer zo'n eentje die je snel vergeet: lichtschakelaars. Woon je met meerdere mensen in huis, dan is het eigenlijk nog een stukje 'viezer', want dat betekent dat er meer bacteriën op zitten dan je denkt. Tijd om ze eens goed te boenen!

Douchegordijn

Waarschijnlijk is dit zo'n taakje dat je alsmaar uitstelt. Het schoonmaken van je douchegordijn heeft nu eenmaal niet altijd prioriteit. Toch is het wel fijn om het eens op nummer één te zetten, want voor je het weet zitten er allerlei nare schimmels op. Misschien kun je 'm anders beter gewoon vervangen?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top