Fashion

Koordhangerkettingen: deze sieradentrend uit de jaren 90 is terug

Koordhangerkettingen: deze sieradentrend uit de jaren 90 is terug

Een koord van touw of leer met als middelpunt metaal, glas of steen in verschillende vormen als glasgeblazen bloemen en harten tot ronde medaillons, metalen bonen of natuursteen: de koordhangketting. Een opvallende sieradentrend die populair is geworden en overal op het internet te zien is. Dit is wat je erover wil weten en welke je allemaal hebt.

Lees ook: Deze hacks met je sieraden moet je weten

Dit zijn de leukste koord kettingen

Simpel, maar zo leuk

De sieradentrend is een comeback uit de jaren 90 en nu te zien bij meerdere influencers en op de catwalk bij Gabriela Hearst (ontwerper van luxe accessoires voor dames). Het is vrij simpel met alleen een koord en een bedel, waardoor je er niet veel voor hoeft uit te geven. Hoe simpel het ook is, de ketting zorgt bij iedere outfit voor een coole afwerking.

 

Materialen

Steen 

Vaak te vinden op marktjes of bohemian winkels zijn de koordhangerkettingen met steen. Stenen als jade, onyx en tijgeroog geven je een aards tintje. Kijk eens of de steen betekenis heeft of iets met je doet. Of je het nu gelooft of niet, het geeft toch altijd iets bijzonders.

 

Strandachtige materialen

Vooral leuk om zelf te maken, maar door gebruik van materialen van het strand of de natuur creëer je al een mooie koordhangerketting. Denk aan het gebruik van schelpen, kleurrijke bloemen en glasgeblazen bloemen.

 

Metaal

Mocht je sieraden met gouden of zilveren kleuren missen, kies dan voor deze koord hangers met kleine sculpturen van zilver en goud die als kunst in het midden van je borst zitten. Het is mooi en origineel. Wil je het vorige materiaal van een strandachtige look en deze combineren? Kies dan voor een schelphanger van goud.

 

Zonder bedel

Het is ook mogelijk om het koord te dragen zonder bedel. Het staat chique en is een mooie manier om decolleté aan te kleden als je een kledingstuk met open hals draagt.

Choker hoker ketting met strik 

touw zonder bedel

Vormen

Groot hart

Een leuke variant op de koord hanger is de ketting met een groot hart als bedel. Het is een statement, maar wel ontzettend leuk.

 

Spiraal

Deze vorm is vooral leuk voor het festivalseizoen. Bij Mango verkocht als choker, maar je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om hem aan een andere draad te bevestigen.

Spiraalvormige choker

choker

Luxe 

De koordketting omvat ook luxueuzere vormen, denk aan een ontwerp van Marie Lichtenberg die een 18 k gouden emaille medaillon aan het uiteinde van een veelkleurig touw bedacht, met daarin een bedel.

Bron: vogue.com
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top