Beauty

Zo maak je de beste nepsproetjes

Zo maak je de beste nepsproetjes

Het is zomer, dus we gaan weer veel mensen met sproetjes zien! Sproeten zijn een van de zeven schoonheden en zijn onder velen erg geliefd. Niet iedereen heeft van zichzelf deze schattige freckles, dus dan gaan we zelf maar aan de slag. Wil je je sproeten op een professionele en natuurlijke manier laten lijken? Met deze tips lukt het. Lees gauw verder!

Wat zijn sproetjes?

Iedereen weet wel hoe sproetjes eruitzien, maar wat betekenen ze eigenlijk voor je lichaam? Sproetjes zijn kleine, vlakke, bruine of lichtbruine vlekjes op de huid die meestal voorkomen op lichaamsdelen die vaak aan de zon worden blootgesteld, zoals het gezicht, de armen, en de schouders. Ze ontstaan door een ophoping van melanine, het pigment dat de huid, het haar en de ogen hun kleur geeft. Sproetjes zijn meestal genetisch bepaald en komen vaker voor bij mensen met een lichte huid en rood of blond haar. Ze kunnen donkerder worden door blootstelling aan zonlicht en weer lichter in de winter. Voor wie van zichzelf geen sproetjes heeft, wil wellicht nep sproeten maken. Met deze tips doe je dat op een mooie en natuurlijke manier.

Sproetenpen

De meest voor de hand liggende tip is het gebruik van een sproetenpen voor het maken van nep sproetjes. Deze pennen zijn speciaal gemaakt voor het zelf maken van je sproetjes en werken als een tierelier. Je kunt deze gewoon bij de Kruidvat, DA of elke andere shop kopen en stippen maar.

Henna

Wil jij dat je sproeten lekker lang blijven zitten? Met henna zorg je ervoor dat jouw freckles er mooi en natuurlijk uitzien. Koop een henna kit en maak kleine stipjes waar je dat wil op je gezicht. Klinkt heel makkelijk, en eerlijk: dat is het ook!

Zelfbruiner

Sproeten zijn eigenlijk donkere vlekjes op je huid, dus waarom geen zelfbruiner gebruiken om ze zelf te maken? Deze methode is misschien wat minder voor de hand liggend, want het vraagt iets meer werk. Je hebt namelijk de goede kwast nodig en je moet voorzichtig te werk gaan. Je wil namelijk niet dat je schattige sproetjes grote vlekken worden.

Broccoli en bronzer

De award voor meest originele manier om sproetjes te zetten gaat naar... broccoli en bronzer! Broccoli heeft kleine stoppeltjes waarmee je perfecte stippen op je huid kunt maken. Dep de groente in een mooie bronzer en stippen die handel. Het is misschien een vreemd idee om met een groente over je gezicht te walsen, maar it's worth it.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top