Travel

Setjetting: op reis naar de plek waar je favoriete film of serie is opgenomen

Setjetting: op reis naar de plek waar je favoriete film of serie is opgenomen

Fan van series en films als Harry Potter, Game of Thrones of Lord Of The Rings? Dan is het een leuk idee om naar deze filmlocaties te gaan met de nieuwe reistrend ‘setjetting’. Op een vakantie willen veel mensen niet meer alleen maar uitrusten, ze willen een beleving. Hoe leuk is het  om dan naar de locatie te reizen waar een van je favoriete scènes zijn opgenomen? Hierbij een leuk lijstje voor deze zomer.

Bezoek deze filmlocatie in de zomer  

Game of Thrones 

  • Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik is de meest bekende filmlocatie van heel Game of Thrones. De stad staat bekend als King’s Landing, de woonplaats van de koning en koningin. Wandel over de stadsmuren, bezoek het Fort Lovrijenac, de tuin Trsteno Arboretum en verken de jezuïetentrappen die werden gebruikt als decor voor de beruchte Walk of Shame scène.

  • San Juan de Gaztelugatxe, Spanje

Deze prachtige plek is tussen de 1,5 en 2 uur rijden vanaf het centrum van Bilbao in Spanje. Het is een eeuwenoude, slingerende trap van 230 treden die leidt naar een kapel, gelegen op een rotspunt. In de serie heet deze locatie The Dragonstone, waar ze de kerk met een computer hebben verwijderd en er in plaats daarvan een groot kasteel staat. Mocht je een paar dagen naar Bilbao gaan, mag dit niet op je lijstje ontbreken.

Meer op Instagram

Harry Potter

  • Alnwick Castle, Engeland

Voor Harry Potter fans is deze plek een aanrader. Het is het op een na grootste bewoonde kasteel van het Verenigd Koninkrijk en rond 1100 gebouwd. Het is sindsdien gebruikt als onderwijsschool, militaire post, een gezinswoning en dus als filmset. Met de beroemdste film uiteraard Harry Potter. Hij kreeg hier vliegles, wat je bij een bezoek zelf ook doet. Dat heb je als kind altijd al willen leren, toch?

Meer op Instagram
  • Glenfinnan Viaduct, Schotland

Door de Harry Potter films is het Glenfinnan Viaduct één van de beroemdste bruggen ter wereld. Het is de setting voor enkele van de mooiste shots van de Zweinsteinexpres. Tip: maak zelf een treinreis in een echte stoomtrein en rijd dwars door de mooiste plekjes.

Barbie

  • Venice beach, Californië

Wat verder weg, maar in de populaire film Barbie zijn veel scènes opgenomen in Venice Beach. Hoofdrolspelers Margot Robbie en Ryan Gosling rolschaatsen op de brede boulevard aan het strand wat jij uiteraard ook kan doen.

Meer op Instagram

La dolce vita 

  • Trevifontein in Rome, Italië

Ken jij de iconische scène waarin actrice Anita Ekberg in deze fontein danst? In het echt is dat niet toegestaan, maar mooi is het van de buitenkant wel. Helaas wel heel erg toeristisch en druk.

Lees ook: Deze reistassen zijn de beste keuze tijdens het reizen

Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top