Interior

Dit zijn de grootste fouten die mensen maken bij het inrichten van hun huis

Dit zijn de grootste fouten die mensen maken bij het inrichten van hun huis

Heb jij net een nieuw huis of wil jij je huis opnieuw inrichten? Let dan op dat je niet deze fouten maakt. Er gaat namelijk nog wel eens wat mis. Wij hebben de grootste fouten die mensen maken bij het inrichten voor je uitgezocht. Lees gauw verder!

Dit zijn de grootste fouten die mensen maken bij het inrichten

1. Te klein vloerkleed

Een vloerkleed moet en zal gezien worden. Alleen komt het nog wel eens voor dat hij helaas net wat te klein is onder je bank of onder de tafel. De meubels lijken hierdoor een beetje knullig en de ruimte gelijk een stuk kleiner. Kies daarom voor een vloerkleed dat net wat groter is dan het meubel waar je het onder legt. De ruimte krijgt zo meer body en het staat gezellig.

2. Dezelfde lijn meubels

Je kan in ieder geval meteen zien dat jij je meubels uit dezelfde winkel hebt gekocht. Hey, toevallig allemaal hetzelfde patroon! Om jouw interieur iets meer persoonlijkheid uit te laten stralen, maak je gebruik van verschillende stijlen. Het interieur wordt zo uniek en speels. Stem wel een beetje de kleuren op elkaar af, want zo hou je eenheid.

3. Alles tegen de muur

Pas op dat je niet je hele muur vol zet met inrichten. Zodra jij alle meubels tegen de muur zet, krijg je in het midden een leeg vlak. Dit oogt vaak een beetje kil. Plaats daarom meubels een paar centimeter van de muur af. Zo lijkt je woonkamer ruimtelijker. Zet bijvoorbeeld die boekenkast haaks neer, want zo krijg je een gezellig hoekje.

4. Geen plek voor je schoenen

Je herkent het vast wel, overal staan schoenen van je. Je breekt nog net niet je nek. Zet daarom een leuke schoenenkast neer. Weg met die schoenen. Zo staat alles netjes bij elkaar en is het meteen opgeruimd. Oh ja en jij breekt niet wat.

5. Te veel losse spullen in je badkamer

Heb jij te veel losse spullen in je badkamer? Koop wat kratjes en mandjes en stop hier alles in tijdens het inrichten. Dit staat niet alleen schattig, maar het oogt ook een stuk netter. Sorteer de boel en zo heb jij veel meer overzicht. Je raakt zo ook niet een twee drie wat kwijt.

6. Accessoires

Whoops, je hebt een overkill aan accessoires. We kopen vaak meer bij dan dat we wegdoen. Resultaat is dat we te veel prullen hebben en dit zorgt vaak voor chaos. Zorg daarom dat je een keer een grote accessoire koopt, in plaats van tien kleine. Wissel een beetje af. Dit maakt het net wat speelser.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top