Beauty

Wat is de ‘unsexy products’ trend en wie bepaalt dat?

Wat is de ‘unsexy products’ trend en wie bepaalt dat?

Regelmatig komen er op Tiktok verschillende beauty en make-up trends voorbij. De pre-shower make-up trend, de #mobwifemakeup en nu is daar de #unsexyproducts bij gekomen. Producten die niet sexy zijn, maar waarbij je je wel sexy voelt. Wat maakt een product sexy? Is dat niet een gekke benaming voor een huidverzorgingsproduct?

De trend 

We hebben waarschijnlijk allemaal wel een product in de kast liggen waarmee we niet zonder kunnen. Het is iets van een paar euro wat je oma ook altijd voor haar gezicht gebruikte of het keukenproduct dat ook verrassende dingen doet voor je huid. Op TikTok worden hier meerdere video's van gemaakt waarin makers uitleggen hoe producten als babyshampoo, luieruitslagcrème, oplossingen voor schimmelacne en serums voor ingegroeide haartjes producten zijn waar ze niet zonder kunnen, maar die in de huidige markt niet als cool worden beschouwd. Dat is waar de trend om draait.

Tijdperk

We leven in een maatschappij van hyperconsumptie. Alles is te koop en je bent wat je koopt. Ook bij huidverzorgingsproducten zijn er zoveel verschillende producten waar je een keuze in hebt. Er wordt daardoor veel de nadruk gelegd op een mooie en esthetische verpakking, buzz-woorden (woorden die gebruikt worden om bepaalde dingen te verbloemen) op het etiket en hoe anderen erover spreken op social media. Dit wordt gebruikt om consumenten te verleiden en een luxe huidverzorgingservaring te bieden. Uiteraard is dit helemaal niet belangrijk en bepaalt de kwaliteit van de ingrediënten, de productformulering en de wetenschap achter een product de werkzaamheid ervan.

Niet alleen de verpakking

Niet alleen de verpakking maakt dat iets onsexy is. Ook het onderwerp of associatie maakt een product onsexy. Denk aan een tongschraper. Niemand wil over een slechte adem praten en het beeld dat je erbij krijgt als je het woord hoort, is niet heel smakelijk. Toch is het opnemen van een tongschraper in je routine een vernieuwing voor je mondgezondheid.

@tatiwestbrook

Ingrediënten om op te letten

Er zijn veel ingrediënten verwerkt in producten, waardoor het moeilijk is te weten en te bepalen wat geschikt voor je is. Dit hangt namelijk af van je huidtype en eventuele problemen met je huid. Heb je te maken met acne? Dan kies je producten met salicylzuur die helpen de poriën te ontstoppen. Last van eczeem? Dan is het een goede keuze om geurvrije vochtinbrengende crèmes te kiezen die ingrediënten bevatten als hyaluronzuur, ceramiden, glycerine en vaseline.

Voorbeelden van ‘unsexy products’

Vaseline

Velen hebben dit multifunctionele product waarschijnlijk in hun kast liggen. Het is het meest veelzijdige, goedkope en gebruikte huidverzorgingsproduct dat er is. Het is een vochtinbrengende crème die je gebruikt op droge, gesprongen lippen en een schurende huid.

vaseline

 

Tongschraper

Zoals eerder genoemd, niet echt een lekker onderwerp om over na te denken, maar wel heel erg effectief. Het verwijdert bacteriën die bijdragen aan onaangename geuren, zo ruik je straks heerlijk fris. Dat wil iedereen wel.

tongschraper

Dove Verzorgende Handzeep

Een hydraterende zeep voor je handen. De zeep voedt je huid tijdens het wassen en is heerlijk goedkoop. Daar heb je echt geen dure, aesthetic ogende handzeep voor nodig.

handzeep dove

 

Lees ook: Doe dit vooral niet bij puistjes

Bron: elle.com | firstforwomen.com | allure.com
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top