Fashion

 Wat is de mob wife aesthetic die trending is op TikTok?

 Wat is de mob wife aesthetic die trending is op TikTok?

Clean girl aesthetic out, we verwelkomen een nieuwe aesthetic die de fashionwereld overneemt, mob wife aesthetic. Waar clean girl aesthetic juist ging om het minimalistische en schone, draaien we dit helemaal om met de mob wife aesthetic. Trek de grote bontjas van je moeder uit de kast, want we geven die een nieuw leven. Wil je weten wat het is en hoe je mee doet? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat is de mob wife aesthetic?

Grote, dikke bontjassen, een zwarte outfit en glinsterende sieraden. Grote bossen haar en make-up waar je u tegen zegt. Pak de designer tas uit de kast en pronk er mee. Deze maximalistische stijl is niet nieuw in de fashion wereld. Ook in de 80’s en 90’s was deze stijl al hot. Carmela Soprano, van de serie The Sopranos, maakte deze stijl populair onder het volk.

We kennen mob wives vooral als vrouw van mannen in het maffia circuit. Alles behalve een ‘goede’ vrouw die ’s ochtends vroeg yoga doet, een groente smoothie drinkt en boeken leest. De mob wives roken veel, drinken veel, schelden veel en doen er alles aan om hun man aan te moedigen. Deze trend gaat overigens niet over crime en mannen. De trend wil juist laten zien hoe powervrouwen eruitzien. Deze bold looks stralen macht uit en vertellen je om niet met hen te sollen.

Andere kant van de trend

Bij elke trend die ontstaat, krijg je ook mensen die er tegen zijn. Zo ook bij de mob wife aesthetic. Zo duiken er steeds meer accounts op die claimen zelf een mob wife te zijn. Zij zeggen dat de stijl niet alleen maar leuke bontjassen en leren broekjes is. Er zit bloed aan de kleding die je draagt. Je staat altijd voor je man klaar, ook als hij er niet voor jou is. Je accepteert dat de politie regelmatig over de vloer is en je man vaste gast in de gevangenis is.

De stijl ziet er op de voorgrond leuk en powerful uit, maar is volgens Italiaanse TikTokkers juist een kostuum dat het pijnlijke verleden van de maffia vrouwen verbergt. Overigens zijn de stukken van de outfits ook niet zelf gekocht. Vaak zijn de kledingstukken en accessoires gegeven door de man, als verontschuldiging voor het vele weg zijn en het betrekken bij het criminele circuit. De heftige, donkere make-up is over het algemeen gebruikt om blauwe ogen weg te werken.

Lees ook: 7 coole manieren om een zwarte jeans te stylen

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top