Gezichtsverzorging

5 skincare producten die overrated zijn

5 skincare producten die overrated zijn

De juiste skincare producten uitkiezen voor je dagelijkse routine is niet makkelijk. Social media vertelt je dat je een twintig stappen routine nodig hebt, terwijl je moeder je alleen maar aanraadt om een plens water in je gezicht te gooien en een crème op te smeren. De keuze is reuze, maar déze skincare producten zijn hartstikke overrated en heb je dus eigenlijk ook helemaal niet nodig.

Lees ook: Is het écht nodig om een uitgebreide skincare routine te hebben?

Overrated skincare producten

Voor als je een complete newbie bent in de skincare wereld, of dat je wil weten welke producten je niét meer moet kopen: hierbij een lijstje met skincare producten die ontzettend overrated zijn.

1. Sheet masks

Heel slecht zijn deze gezichtsmaskertjes niet, maar eigenlijk doen ze ook niet veel goeds. Deze maskers zijn vooral makkelijk in gebruik (zonder geknoei). Wil je een goede gezichtsmasker, dan kun je beter eentje kiezen die écht opgaat in je huid. Niet een sheet mask die je huid een beetje hydrateert.

2. Make-up remover doekjes 

Net als de sheet masks, werken make-up remover doekjes heel makkelijk, maar veel goede dingen doen ze niet voor je huid. Er zitten veel chemicaliën in deze doekjes die je huid flink kunnen beschadigen. Dagelijks gebruik is dan ook echt niet slim, mocht je een knappe huid willen hebben.

3. Dure oogcrèmes

Eigenlijk geldt dit punt voor elke crème die je koopt, maar dure (oog)crèmes are just not worth it. Er zal geen enkele ingrediënt in een product zitten dat zó duur is. Je hoeft ook niet voor de goedkoopste te kiezen, maar een crème met natuurlijke, goede ingrediënten is uiteindelijk wat je wel zoekt.

4. Neusstrips

Het is zo fascinerend om neusstrips van je neus af te halen en te kijken hoeveel blackheads er in je huid zaten. Echter is het gebruik van zo'n strip helemaal niet zo goed voor je huid... Ze halen niet alleen je poriën leeg, ze strippen ook nog eens je huid. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

5. Scrubs

Een chemische scrub werkt als een tierelier. Je dode huidcellen zijn binnen een mum van tijd van je huid af, maar halen daar helaas ook de levende cellen mee weg. Scrubs zijn nog al hardhandig en doen op de lange termijn meer kwaad dan goed. Voor een gezondere exfoliant kun je beter kijken naar producten met BHA of AHA.

Lees ook: Dit is hoe je vitamine C kunt gebruiken om hyperpigmentatie te behandelen

Deel dit artikel
Back to top