Wenkbrauwen

De wenkbrauwtrends van 2024

De wenkbrauwtrends van 2024

Wenkbrauwen zijn een van de eerste dingen die opvallen aan je gezicht. Ze geven expressie aan je gezicht. Welke wenkbrauwvorm we mooi vinden, verandert door de tijd heen. Van dun getekende wenkbrauwen, naar dikke volle wenkbrauwen en de niet te vergeten “2016 insta brows”. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe (en terug gekomen oude) wenkbrauwtrends. Wij hebben daarom de wenkbrauwtrends van dit jaar voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: Hoe verf je je eigen wenkbrauwen?

Bleached brows

Bleached brows oftewel gebleekte wenkbrauwen: de fashiongirls love them. Hoewel deze trend een gedurfde look is, experimenteren veel celebrities ermee. Kendal Jenner, Julia Fox en Nicola Peltz Beckham bijvoorbeeld, hebben hun wenkbrauwen volgens deze trend gestyled. Ga je zelf je wenkbrauwen bleken? Bescherm je huid goed met een crème. Wanneer je je wenkbrauwen bleekt, zien ze er soms oranje uit. Een kleur corrigerende shampoo is dus ook handig bij de hand te hebben.

Meer op Instagram

Fluffy brows

Dikke natuurlijk uitziende wenkbrauwen zijn helemaal in aankomende zomer. Wenkbrauwen met textuur, volume en dikte zijn perfect voor de zomer. We omarmen natuurlijke wenkbrauwen. Heb je ze niet van nature? Teken of kleur je ze een beetje bij. Let op dat het er wel natuurlijk uitziet. Gelamineerde wenkbrauwen zijn uit en natuurlijke fluffy brows zijn in.

Meer op Instagram

Skinny brows

Heb je van nature geen volle wenkbrauwen? Geen probleem want skinny brows zijn net zo trendy. Hoge dunne wenkbrauwen geven een doll like feel aan je uiterlijk. Deze wenkbrauwtrend is geïnspireerd op de 20’s. Met hoge dunne wenkbrauwen heb je meer ruimte voor dramatische oogschaduw om je look op te pimpen.

Meer op Instagram

Diamantjes bij je wenkbrauwen

Feestje? Kleine diamantjes op of rondom je wenkbrauw zijn dan een trendy finishing touch van je make- up. Badazzled brows hebben we al voorbij zien komen bij de Jean Paul Gautier x Simone Rocha couture collection show. Dit zien we ook buiten de runway terug deze zomer. Op festivals, feestjes of als je je extra voelt, is een bedazzled brow the way to go.

Meer op Instagram

Wenkbrauw piercings 

Zijn diamantjes niet echt jouw stijl? Een meer edgy trend terug van de 2000’s is de wenkbrauwpiercing. Na de film Saltburn starringJacob Elordi ontstond er weer een grote hype om de wenkbrauwpiercing. Jacob Elordi’s karakter heeft een wenkbrauwpiercing in de film en het staat geweldig. Ook upcoming influencers als Tara Yummy hebben deze piercing en ook Emma Chamberlain heeft een look met (nep) wenkbrauwpiercing op haar Instagram gedeeld.

Meer op Instagram
Bron: vogue.com cosmopolitain.com trendystyle.nl whowhatwear.com hdbrows.com
Beeld: gettyimages.nl
Deel dit artikel
Back to top