Lifestyle

Tips voor fietsavontuur in Barcelona: tips en trucs

Tips voor fietsavontuur in Barcelona: tips en trucs

Staat er een vakantie naar Barcelona op de planning? Het is dan zeker een goed idee om de stad per fiets te verkennen. Het is niet alleen een leuke en originele manier om de stad te verkennen. Je geniet in de frisse buitenlucht van de highlights en de bruisende en gezellige sfeer. Met een breed fietsnetwerk, schilderachtige routes en tal van bezienswaardigheden om te ontdekken, is Barcelona een waar paradijs. Hoe je het beste jouw fietsavontuur in Barcelona aanpakt, lees je hier.

Wat voor soort fiets wil je gebruiken voor je fietsavontuur in Barcelona?

Het kiezen van de juiste fiets is natuurlijk erg belangrijk. Factoren zoals het terrein en de afstand die je aflegt dragen daar aan bij. Voor avonturen in de stad zijn stadsfietsen ideaal. En verken je natuurparken of de natuur buiten de stad? Dan zijn mountainbikes net even wat meer geschikt. En zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende water en snacks meeneemt. Barcelona kan warm zijn, vooral in de zomermaanden.

Plan je route en doe alvast wat onderzoek naar alle highlights

Voordat je op pad gaat met Transavia vluchten van Amsterdam naar Barcelona, is het handig om je route te plannen. Dit doe je het beste door nu alvast een aantal bezienswaardigheden uit te zoeken. Barcelona heeft immers erg veel te bieden, waardoor je je hier geen enkel moment gaat vervelen. Verken met je fiets de beroemde boulevard La Rambla of verken de sfeervolle wijken zoals El Born. Ook bewonder je in de hele stad de architectonische hoogstandjes van Gaudí, waaronder de Sagrada Familia en Park Güell.

Veiligheid staat in een onbekende stad altijd voorop

Of je nu voor het eerst een bezoek brengt aan Barcelona of er al wat vaker bent geweest. Het is en blijft een vreemde stad. Zorg ervoor dat je veiligheid voorop staat tijdens je fietsavontuur in Barcelona. Huur met je fiets meteen een helm en houd je altijd aan de verkeersregels. Let daarnaast ook goed op andere weggebruikers in de stad, met name rond drukke pleinen en kruispunten. En merk je dat je toch even graag wilt ontsnappen aan de drukte van de stad? Overweeg in dat geval om naar de nabijgelegen natuurparken te fietsen. Denk daarbij aan de berg Montjuïc of het natuurpark Collserola. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten op de stad en ontspannen in de rustige omgeving van de natuur.

Deel dit artikel
Back to top