Lifestyle

Strakke lakens zonder te strijken: zo doe je dat

Strakke lakens zonder te strijken: zo doe je dat

In hotelkamers verbazen we ons er elke keer weer over: de lakens zijn altijd zo strak en kreukvrij. Dat willen we zelf ook wel. Maar ja, dan moeten we thuis met de strijkijzer in de weer en daar hebben we nu óók weer geen zin in. Gelukkig hebben we een handig trucje gevonden, waarmee je je lakens hotelstrak krijgt zónder het te strijken! Lees gauw verder.

Lees ook: 6 redenen waarom jij je kat bij je in bed wilt laten slapen

Lakens kreukvrij maken

Het lijkt alsof je er eigenlijk niet onderuit kan komen: voor strakke lakens moet je toch echt gaan strijken... Tot nu! We hebben namelijk de perfecte truc gevonden om je lakens prachtig en strak te krijgen, zonder dat je een lamme arm krijgt van het strijken.

Dé hack

Heb jij naast een wasmachien ook een wasdroger in huis staan en gebruik je deze voor je beddengoed? Nou, vanaf nu dus niet meer. Tenminste, niet helemaal. Om je lakens zo kreukvrij mogelijk te maken kun je ze het beste in de wasdroger stoppen en eruit halen als ze nog een heel klein beetje vochtig zijn.

Leg dan je lakens op je matras (zonder onderlaken) en leg het neer zoals je het anders zou neerleggen wanneer je je bed opmaakt. Je legt alles strak neer, totdat alle kreukels en strepen verdwenen zijn. Je zult zien dat de lakens verder opdrogen naar de vorm van het matras. Strak en netjes, dus. Geweldig, is het niet?

Kussensloop

Wil je dat je hele bed strak oogt, dan is het natuurlijk zaak dat je dit ook bij je kussenslopen doet. Hierbij geldt hetzelfde: uitwassen, 80 procent opdrogen en strak leggen op je kussen. Zo lijkt het net alsof je écht een hotelbed hebt.

Lees ook: Hoe kom je in slaap zonder dat je moe bent?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top