Lifestyle

Eindelijk: dit is de tip om rode wijnvlekken uit je kleding te krijgen

Eindelijk: dit is de tip om rode wijnvlekken uit je kleding te krijgen

Niets is lekkerder dan genieten van een glas rode wijn. Of het nu bij het koken van het avondeten is, of dat je gezellig een fles (of drie) leegdrinkt op vrijdagavond met je vriendinnen. Rode wijn verveelt nooit. Hoewel deze drank ontzettend lekker is, is het soms ook best gevaarlijk spul. En dan hebben we het niet over de hoeveelheid alcohol die erin zit...

We hebben het natuurlijk over de verschrikkelijke rode wijnvlekken o-ve-ral op je kleding wanneer je het per ongeluk morst.

Dé tip om rode wijnvlekken uit je kleding te krijgen

Op het internet vindt je overal 'tips' om rode wijn uit je kleding te krijgen. Toch lijken deze hacks bijna nooit te helpen, want het echt verwijderen van de vlekken, dat lukt niet. Rode wijn is mega hardnekkig en heeft dan ook flinke care nodig als je het, na het drinken van iets te veel glazen, per ongeluk over je lievelingstrui morst.

Je hoeft geen tripjes meer te maken naar de stomerij en je kleding weggooien is ook verleden tijd. We hebben namelijk de ultieme tip voor je. Een tipje van de sluier: zorg dat je altijd keukenzout in de aanslag hebt.

Salty

Oeps! Je hebt opeens een grote rode vlek op je broek zitten. Wat nu? Belangrijk is om nu snel te handelen. Sprint naar de keuken voor wat keukenzout en strooi het zout royaal over de vlek heen. Je laat dit even intrekken en na vijf minuten klop je het er weer af (alsjeblieft wel boven de wasbak of wc, thank us later).

Je kunt daarna je kledingstuk nog even laten weken in koud water, maar daarna kan 'ie gewoon de was in op normale temperatuur en met normale wasmiddel. Als het goed is, komt het weer brand new uit de wasmachine. Zeg maar gedag tegen (aanstaande) rode wijnvlekken.

Lees ook: Zo kom je van je irritante kriebeltrui af

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top