Lifestyle

Zo kom je van je irritante kriebeltrui af

Zo kom je van je irritante kriebeltrui af

Het zonnetje is heerlijk, maar stiekem zijn we ook wel dol op de koudere maanden. In de winter kunnen we namelijk eindelijk onze favoriete truien aandoen! Alleen komt het ook weleens voor, dat één van je truien gigantisch kriebelt. Ugh, irritant! Nou, met deze handige tips kom je snel van je kriebeltrui af.

Wat te doen tegen een kriebeltrui?

Meestal zijn het de wollen truien die enorm kriebelen, maar niet elke wollen trui kriebelt even erg. Het ligt eraan hoe dik de draden van het wol zijn. Hoe dikker de wolvezel, hoe meer je trui kriebelt. Heb je nu toch een lievelingstrui, die wel enorm kriebelt? Check dan snel deze tips tegen een kriebeltrui, zodat je geen last meer hebt van het gekriebel en de jeuk.

1. Leg trui in badje van azijn en water

Allereerst is het handig om te weten, dat je je kriebeltrui het beste een dag van tevoren kunt klaarmaken. Maak vervolgens een bad klaar met koud water en een paar eetlepels witte azijn. Draai nu je kriebelende trui binnenstebuiten en leg de trui in het mengsel. Zorg dat je het goed onderdompelt in het badje. Laat het daarna even uitlekken.

2. Geef je trui een massage met conditioner

Geef je trui vervolgens een massage met conditioner. Dat klinkt vast heel bijzonder, maar ook je trui heeft haartjes. Gebruik de conditioner wanneer de trui nog vochtig is. Zorg hierbij voor een goede conditioner, die normaal gesproken goed werkt tegen gespleten haarpunten. Doe de conditioner eerst in je hand en verspreid dit alvast een beetje, voordat je het over de trui heen smeert. Masseer je trui voorzichtig en voorkom zo dat je trui uitrekt. Laat de conditioner daarna zo’n vijf minuten intrekken, voordat je het grondig uitspoelt. Wees ook hier voorzichtig met je trui en druk het resterende water voorzichtig uit je trui.

3. Laat de trui plat drogen

Natuurlijk wil je je trui nu laten drogen. Laat de trui wel plat drogen en leg deze daarom op een handdoek. Zodra je trui helemaal droog is, vouw je het netjes op en bewaar je het in een grote plastic zak met rits.

4. Leg de trui in je vriezer

Tijd voor wat kou! Wanneer je je trui hebt ingepakt in plastic, leg je deze plastic zak ’s nachts in de vriezer. Door je trui een nachtje te laten invriezen, voorkom je dat korte draadjes eruit steken. Als alles goed gaat, heb je zo de volgende ochtend geen kriebeltrui meer. Yes!

Mosterdpoeder tegen kriebelende trui

Waarschijnlijk heb je inmiddels geen last meer van een kriebelende trui. Alleen kost bovenstaande methode tegen een kriebeltrui wel wat meer tijd. Wil je iets sneller van het gekriebel afkomen? Gebruik dan mosterdpoeder! Dit wordt blijkbaar al jaren gebruikt voor het verzachten van textiel. Wat je moet doen? Meng in de wasbak twee eetlepels mosterdpoeder met warm water en dompel je trui onder in het badje. Laat de trui vervolgens een uur intrekken en spoel het daarna weer grondig uit. Laat het tot slot even goed drogen en voilà, je loopt zonder jeuk de deur uit!

Bron: WhoWhatWear, nsmbl
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top