Fashion

Zo blijven jouw truien de hele winter mooi

Zo blijven jouw truien de hele winter mooi

Met het koude weer buiten vinden we het allemaal heerlijk om lekker weg te kruipen in een warme, comfortabele trui. Het is wel van belang om goed om te gaan met je sweaters, er zijn namelijk bepaalde stoffen, zoals wol, die kwetsbaar zijn en er lelijk uit komen te zien als je hier niet voorzichtig mee omgaat.

Hieronder vind je een aantal tips om jouw truien de hele winter mooi te houden.

 

1. Verwijder pluizen en pillen

Je kent het vast wel, je favoriete trui gaat ineens pluizen en ziet er niet meer mooi uit. Pillen ontstaan helaas heel gemakkelijk op sweaters door wrijvingen, maar gelukkig kunnen deze ook weer verwijderd worden. Dit doe je door de trui plat neer te leggen en er met een scheermesje overheen te gaan. Je kunt er natuurlijk ook een speciale verwijderaar voor kopen. Het is belangrijk dat je niet gaat trekken aan de uitstekende pluisjes, dit maakt het alleen maar erger.  


Philips Kledingontpluizer bij Bol.com

2. Zo min mogelijk wassen

Wassen kan de kwaliteit van de stof en de zachtheid van de trui erg aantasten, je sweater heel vaak wassen wil je dus voorkomen. Iets wat kan helpen om je trui minder vaak te hoeven wassen is het dragen van een t-shirt onder je trui. Zo zullen er minder lichaamsgeuren op de trui komen en ruikt deze langer fris. Maar hierdoor zullen ook deodorant vlekken en slijtage worden voorkomen, waardoor je trui weer langer mooi blijft. 

3. Wassen met de hand

Als het dan toch tijd is om je trui te wassen, kun je dit het beste me de hand doen. Dit is een werkje, maar op deze manier zal je trui lekker zacht blijven en er langer mooier uitzien. Iets wat ook goed helpt om je truien zacht te houden is door een conditioner te gebruiken tijdens het wassen. Let er hierbij wel op dat je een simpele conditioner gebruikt en geen zware haarproducten, want dit kan je trui beschadigen. Na ongeveer drie behandelingen is jouw trui weer heerlijk zacht. 

4. Bewaar truien op de juiste manier

Het is belangrijk dat je kwetsbare truien nooit ophangt! Hierdoor zullen ze uitrekken en kunnen er lelijke pieken ontstaan in de schouders. Om de vorm en kwaliteit van je truien te behouden kun je deze het beste opvouwen of opgerold in een lade of op een plank leggen. Als je in jouw kledingkast toch een trui toch moet ophangen, kun je deze het beste over de hanger heen hangen. 

5. Stop draadjes naar binnen

Heb je een draadje aan je trui hangen? Het is heel verleidelijk om hieraan te zitten of deze niet weg te halen. Toch is het dit het beste om wel te doen, de kans is nu namelijk groter dat je ergens achter blijft hangen en dat er een gat ontstaat. Stop daarom met een naald de draadjes naar binnen. Zo zie je er niks meer van en zal je trui ook mooi blijven. 

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top