Lifestyle

Deze tijdschriften ben je vast niet vergeten

Deze tijdschriften ben je vast niet vergeten

Wanneer heb jij voor het laatst een tijdschrift in de winkel gekocht? Misschien herinner je dat niet meer… a long time ago. Om jouw hersenen op te frissen nemen we een trip in de tijd. Throwback time: deze tijdschriften ben je vast niet vergeten! Welk tijdschrift was jouw favoriet?

Tijdschriften van vroeger

Fancy

Dit tienerblad verscheen voor het eerst in 1995. De persoonlijke verhalen waren juicier dan ooit. Zo las je over tiener girls die met de vriend van hun zus hadden gezoend. Of je las aangrijpende verhalen over meiden die in de handen van loverboys terecht kwamen. Fancy had ook spicy rubrieken als ‘Vrijen & jij’ waarin teens hun bed experiences deelden. Er werd elke keer een ‘bel & win’-actie gehouden waarin je telkens wat anders kon winnen: van een luchtje tot een bioscoopticket. Net als elk ander tienerblad zat het vol met ‘hunks’. En als je écht een early 90’s kid bent herinner je je misschien ook dat Fancy plotseling een heel nieuwe lay-out kreeg.

Hitkrant

Je was ‘cool’ als je de Hitkrant had. Het was hét muziekblad met de heetste gossips. En natuurlijk vond je ook het laatste celeb nieuws. Britney Spears, Backstreet Boys, Spice Girls: ken je nog het nieuws over deze 2000s sterren? Later bracht de Hitkrant om de 8 weken een posterspecial uit. Hierin stonden leuke dingen als posters van celebs, een quiz, een challenge en een prijsvraag.

Penny

De Penny is hét blad voor jonge meisjes tussen 7 t/m 12 jaar. Paardenposters, paardenweetjes, paardentekeningen: het blad draait een en al om het paard. Ook werden er leuke winacties gehouden waarbij je bijvoorbeeld een fotoshoot (tussen de paarden) kon winnen. Het magazine bestaat nog steeds en wordt gelezen door de nieuwe generatie paardenfanatieken.

EPPO

EPPO is het Nederlandse striptijdschrift. Dit wekelijkse tijdschrift zit een en al vol met stripreeksen. De stripreeksen zijn door verschillende striptekenaars getekend. Eén bekende stripreeks is ‘Storm’ met astronaut Storm en Roodhaar als hoofdpersonages. Het is een spannende sciencefictionstrip met een boeiend verhaal over de astronaut Storm die de een reis maakt naar de rode vlek van Jupiter…

Viva

Dit vrouwenblad werd gemaakt voor vrouwen tussen de 20 en 35 jaar. Het blad was té strak en toned down voor tieners, dus. Maar misschien heb je het blad zelf in de handen gehad. Misschien las je zus of moeder het blad. In Viva kwamen ‘serieuze’ onderwerpen aan bod, zoals relaties, mode, reizen, actualiteit en seks. Zo zaten er real life columns in zoals over de loonkloof en bijna-doodervaringen. Bovendien las je in dit tijdschrift interessante interviews met BN’ers. Zij deelden hun kijk op bepaalde onderwerpen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top