Beauty

10x beauty en mode SOS tips

Een gigantische pukkel op je eerste werkdag, wijnvlekken in je gloedjenieuwe jurk of een stel gebarsten lippen. Het zijn allemaal dingen waar uiteraard niemand op zit te wachten. Maar wat doe je eraan als het je tóch overkomt? Fashionscene schiet te hulp en geeft tien uitgebreide SOS tips in geval van acute mode- en beautynood.
 
1. Droog en groen uitgeslagen haar 
Zwemliefhebbers weten dat een zoute zee en chloor niet veel goeds doen voor je lokken. Het kan je haar op den duur beschadigen en ook een ongewenst dip dye effect opleveren. Vooral ('neppe') blondines zullen hier veel last van hebben. De makkelijkste manier om je haar te beschermen is voor- en achteraf conditioner te gebruiken, een badmuts te dragen en je lokken op de natuurlijke manier te laten drogen. Is je haar al groen uitgeslagen? Behandel je dorre haardos dan met een oplossing bestaande uit water en crushed aspirine.
 
2. Beschadigde rits
Een naad die heeft losgelaten is tot daar aan toe, maar een kapotte rits lijkt toch een stuk moeilijker te fiksen. Maar schijn bedriegt! Het onderdeel waarmee je de rits open- en dichtmaakt kun je eventueel vervangen door het ringetje van een sleutelhanger of een omgebogen paperclip. Een rits die is opengebarsten of niet sluit kun je simpelweg invetten met zeep of een kaars.

10x beauty tip
 
3. Pukkels & blaren
Pukkels die je in de ochtend verrassen, aangenaam is anders. Hoe verleidelijk het ook is, knijp 'm niet uit! Het litteken dat je ervan krijgt zul je nog lang bij moeten werken… Leg in plaats daarvan een dikke laag gesmolten aspirine op de plek des onheils. Een andere optie is dat je er even een ijsklontje oplegt. Is de bom toch gebarsten? Maak het gebied rondom de pimple schoon met milde zeep en dep er met een watje wat citroensap op. Blaren moet je overigens wel leegprikken, met de hulp van een gesteriliseerde naald. Dagelijks een nieuwe pleister erop en you’re ready to go!
 
4. Afgeleefde voeten
Zijn je voeten - en dan met name de onderkant van je trouwe onderdanen - toe aan een grondige opknapbeurt? Voor de eerste stap van je DIY pedicure heb je een voetvijl nodig. Hiermee schraap je de heftigste laag eelt van je voeten. Verwijder eventuele nagellak met een milde reiniger en knip je teennagels op de gewenste lengte. Dompel je voeten vervolgens in een warm badje. Bijna ieder beautymerk heeft wel een artikel in het assortiment dat speciaal voor een voetenbad bedoeld is. Scrub je inmiddels poezelige voeten in het badje en dep ze voorzichtig droog met een handdoek. Smeer ze in met een fijne moisturizer en lak de nagels in je favo kleur. Done!

10x pedicure diy
 
5. Vlekken in je kleding
Help, een vlek in je nieuwste aanwinst! Probeer in alle gevallen de vlek in kwestie zo snel mogelijk uit het kledingstuk te verwijderen. Haal zoveel mogelijk van de boosdoener weg met een witte tissue, een lepel of stofzuiger. Wrijf - niet te hard - naar binnen toe en gebruik niet te warm water. Als je dit hebt gedaan, is ossengal in negen van de tien keer je redder in nood. Maar ook gedenatureerde alcohol (tegen bier), koud water (azijn), keukenzoutoplossing en citroensap (roest), wasbenzine (vet), borax (rode wijn) en een mengsel van glycerine en water (witte wijn) kunnen je goed op weg helpen. Alsnog geen idee what to do? Raadpleeg een drogisterij of stomerij.
 
6. Kwetsbare wimpers
Dunne, zwakke wimpers kunnen veel baat hebben bij olijfolie. Masseer de olie 's avonds voordat je naar bed gaat voorzichtig in je wimpers. Je zult merken dat je lashes na een tijdje flexibeler en sterker zijn.

10x beauty sos
 
7. Doffe huid
Niet alleen in de zomertijd heeft je huid bescherming nodig. Ook als je bent gehuld in wollige laagjes moet je je grootste orgaan goed verzorgen! Borstel (ja, dat kan met een speciaal borsteltje) en scrub je huidje tweewekelijks en smeer het dagelijks in met een goede moisturizer. Deze rituelen leveren je niet alleen een blakende huid op, maar het gaat ook puistjes en andere oneffenheden tegen. Argan olie en rozenwater zijn sowieso erg goed voor je skin.
 
8. Donkere kringen
Een avondje doorhalen en wilde feestjes kunnen hul tol eisen in de vorm van donkere kringen onder de ogen. Je verhelpt ze door twee vochtige, koude theezakjes op je ogen te plaatsen en ze daar zo'n tien minuten te laten liggen. Dit bevordert de bloedcirculatie rondom je ogen en de huid zal al snel minder blauwig en opgezwollen worden. Bij wijze van een last resort kun je je wallen ook bestrijden met aambeienzalf, net als veel modellen. Doe dit wel héél voorzichtig en met mate!

10x beauty
 
9. Kapotte lippen
Gebarsten lippen zijn pijnlijk én not such a pretty sight als we heel eerlijk zijn. De oplossing: een scrub gemaakt van grove suiker en een klein beetje citroensap. Smeer je mond vervolgens in met een voedende balsem. 
 
10. Pijnlijke bikinilijn
Pukkeltjes en niet te definiëren rode vlekjes kunnen ook de kop opsteken rondom je bikinilijn. Waarschijnlijk zijn haarzakjes geïrriteerd door een scheerbeurt of is je huid rood geworden door het tegen elkaar aanschuren van (bezwete) bovenbenen. Als de irritaties veroorzaakt zijn door scheren, kun je speciale scrubs, moisturizers en antibacteriële zeep aanschaffen. Het is bovendien erg belangrijk om je scheermesje goed schoon te houden en regelmatig te vervangen. Zijn het je benen zelf die het probleem zijn? Probeer eens een langer (onder)broekje van een natuurlijke stof, zodat er geen pijnlijke wrijving ontstaat.

10x bikini

Kun jij deze SOS tips goed gebruiken?
Deel dit artikel
Back to top