Gezichtsverzorging

Kristallen als skincare: dit is waarom malachiet zo populair is

Kristallen als skincare: dit is waarom malachiet zo populair is

Kristallen zijn voor verschillende dingen goed. Ze helpen je met manifesteren, kunnen je beschermen of zelfs je liefdesleven bevorderen. Daarnaast kunnen ze ook goed zijn voor je huid! Dit is waarom malachiet opeens een populair skincare ingrediënt is.

Wat is malachiet?

Malachiet is een mineraal dat bestaat uit kopercarbonaathydroxide. Het bevat dus koper, een mineraal dat vaker gebruikt wordt in huidverzorgingsproducten. Het is een antioxidant. Het kan oxidatieve stress op de huid verminderen en de huid beschermen tegen schade van buitenaf. In het oude Egypte werd malachiet al gebruikt om de huid nieuw leven te geven. Tegenwoordig zien we het terug in producten zoals serums en crèmes.

De voordelen van malachiet voor de huid

Malachiet heeft verschillende voordelen voor de huid. Zo kan het de huid beschermen tegen schade en kan het al bestaande schade herstellen. Verder bevordert het de collageensynthese. Het kan huidirritatie tegengaan en tot slot je huid extra hydratatie bieden. Malachiet kan dus voor verschillende doeleinden gebruikt worden, zowel voor specifieke huidprobelemen als voor de dagelijkse routine.

Eventuele bijwerkingen van malachiet

Bij ieder huidverzorgingsingrediënt loop je het risico dat je huid er niet fijn op reageert. Om te checken of je huid tegen malachiet kan, raden we aan om een patch test te doen. Zo kun je goed zien of je huid ergens tegen kan zonder dat je hele gezicht mogelijk een reactie krijgt.

Malachiet is een ingrediënt dat niet snel irriteert. Toch kan het irriterend zijn voor mensen met een gevoelige huid. Verder gaat malachiet goed samen met verschillende andere huidverzorgingsingrediënten. Een ingrediënt waar je het beter niet mee kunt combineren is vitamine C. Gebruik deze twee ingrediënten dus niet tegelijk. Je kan bijvoorbeeld wel malachiet in de avond gebruiken en vitamine C in de ochtend. Malachiet zorgt ervoor dat vitamine C oxideert. Dit zorgt ervoor dat het ingrediënt niet meer werkt, en dat is natuurlijk zonde.

Zo gebruik je malachiet in je skincare routine

Malachiet zit vaak verwerkt in een skincare product. Als je dit ingrediënt wil gebruiken, raden we dus aan om dit te doen zoals de verpakking van het product voorschrijft. Je kunt malachiet vinden verschillende skincare producten zoals cleansers, toners, serums en crèmes. Dit ingrediënt gaat voornamelijk goed samen met hyaluronzuur. We raden dus zeker aan om deze twee ingrediënten te combineren. Ga bijvoorbeeld voor een malachiet toner en een hyaluronzuur serum. De opties zijn eindeloos! Andere ingrediënten die goed samengaan met malachiet zijn vitamine E en ceramides.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top