Face & Sculpting

Welke primer is het beste voor jouw make-up routine?

Welke primer is het beste voor jouw make-up routine?

De eerste stap van een goede make-up routine is primer. Er bestaan ontzettend veel verschillende primers die allemaal een ander doel hebben. Hoe weet je dan welke je het beste kunt gebruiken. Dit is welke primer het beste is voor jouw make-up routine.

Glowy primer onder je make-up

Een primer die je huid een mooie gloed geeft is altijd welkom! Dit soort primers geven je huid een prachtige gloed van binnen uit. Deze primers zijn vooral goed voor als je een droge huid hebt en je huid wel wat meer glans kan gebruiken. Dit soort primers zijn ook top voor als je specifiek wil gaan voor een natuurlijke, maar glowy look. Probeer bijvoorbeeld deze primer van ELF.

Matterende primer

Voor mensen met een vettige huid is een matterende primer ideaal. Deze primers houden olie tegen zodat je minder snel gaat glimmen gedurende de dag. Combineer deze primer met een matte foundation en een poeder om de glans tegen te houden. Deze primer van NYX is zeker het uitproberen waard.

Hydraterende primer

Heb je een droge huid en wordt dit snel zichtbaar door make-up? Dan is een hydraterende primer perfect voor jou. Deze primer houdt je huid gehydrateerd onder je foundation en laat je huid er gezond uitzien. Wij zijn fan van deze primer van Laura Mercier.

Plakkerige primer

Wil jij ervoor zorgen dat je foundation de hele dag blijft zitten? Dan is een primer die je huid een plakkerig gevoel geeft de beste optie. Dit klinkt misschien een beetje gek. Maar als je primer een beetje plakkerig aanvoelt op je huid, zorgt dit ervoor dat je foundation extra goed blijft zitten. Dit is dus de ideale primer voor als je wil dat je make-up de hele dag blijft zitten, of voor een avondje uit. Wij raden deze primer van ELF aan.

Color correcting primer

Heb je last van roodheid? Dan is een color correcting primer ideaal voor jou. Deze primers hebben een groene tint en corrigeren hierdoor de rode tinten in je huid. Gebruik deze primer alleen op de plekken waar je de kleurcorrectie nodig hebt. Probeer bijvoorbeeld deze primer van Clinique.

Opvullende primer

Tot slot is er de opvullende primer, ofwel de siliconen primer. Dit product is bedoeld om je huid een gladdere structuur te geven. Dit is dus perfect voor wanneer je last hebt van een grovere huidstructuur of als je je poriën minder zichtbaar wil maken. Deze primer van Benefit is erg populair.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top