Beauty

Blijft je make-up niet zo lang zitten als je wilt? Dit is wat je kan doen

Blijft je make-up niet zo lang zitten als je wilt? Dit is wat je kan doen

Wanneer we onze make-up doen, is het logisch dat we willen dat onze oogschaduw en concealer zo lang mogelijk blijven zitten. Natuurlijk kan het eens voorkomen dat een harde regenbui roet in het eten gooit, dit weten we.

Is het gewoon een zonnige dag, heb je niet zoveel uitgespookt en is je make-up alsnog vervaagd voordat je het wilt? Dan is het handig om te kijken naar de oorzaak. En misschien nog wel belangrijker: hoe zorg je dat je make-up zo lang mogelijk blijft zitten?

Dit is waarom je make-up vervaagt

Wanneer je make-up alweer van je gezicht is nadat je het net op hebt gedaan, mag jij jezelf echt wel afvragen hoe dat komt. Zweet je bijvoorbeeld veel? Als dit het geval is, is het een goede zet om blotting paper te gebruiken. Met blotting paper, ook wel cosmetisch vloeipapier genoemd, haal je zweet en vet van je gezicht af zonder dat je make-up weggaat. Hartstikke handig dus! 

Ook is het belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt. Heb jij een vette huid? Dan heb jij mede door je grote poriën vaker last van puistjes en acne. De grote hoeveelheid vet op je huid ontstaat omdat je eigenlijk een hele droge huid hebt en je velletje overuren gaat draaien. Neem je huid dus echt goed onder de loep want een 'vette' huid door teveel talg kan dus eigenlijk een vetarme huid zijn.

Gebruik je cosmetica of producten die je huid droger maken? Dan wordt er niet alleen het overtollige vet van je huid verwijderd: ook je natuurlijke vetten worden verwijderd waardoor je huid aardig uit balans kan worden gehaald. Zo heb je ook met een droge of gemengde huid een handleiding die je maar beter kan volgen voor het beste resultaat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dior Makeup (@diormakeup) op

Door deze tips blijft je make-up de hele dag mooi

Wij gingen op onderzoek uit en wat blijkt? Er zijn meer dan genoeg manieren om alles uit je make-up looks te halen. 

1. Gebruik hulpmiddelen

Gebruik je make-up? Dan heb je waarschijnlijk meer nodig dan foundation en een lippenstift. Als je wilt dat je make-up langer blijft zitten dan kan het een goede zet zijn om meerdere producten te gebruiken voor het resultaat dat jij graag ziet. Gebruik een lipliner om je lippen uit te lijnen en kleur de rest daarna in met je lippenstift. Ook foundation werkt beter als je het combineert. Bij foundation gaat het er namelijk om dat de basis goed is. Hoe je dat doet? Gebruik voortaan als eerste een dagcrème. Met dit product zorg je dat je foundation gladder en soepeler blijft gedurende de dag! 

2. Vegeet je primer niet!

Primer is altijd een goed aanwinst. Ook primer zorgt er namelijk voor dat je foundation langer blijft zitten én het hydrateert je gezicht. Al de make-up die je na je primer op doet, blijft langer op zijn plek zodat jij je make-up een stuk minder vaak bij hoeft te werken. 

3. Raak je gezicht minder vaak aan

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. Ook door het coronavirus worden we eraan herinnerd: we moeten met z'n allen wat minder aan ons gezicht zitten. Wat vaker van je gezicht afblijven, heeft namelijk meer voordelen dan je denkt. Bacteriën en oliën komen minder snel bij je gezicht waardoor je make-up een stuk langer blijft zitten. Zo blijft je huid ook nog eens in betere conditie en heb je minder last van puistjes!

De producten om de mooiste looks mee te creëren

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top