Gezichtsverzorging

Haartjes op je bovenlip? Wat moet je ermee

Haartjes op je bovenlip? Wat moet je ermee

Voor veel vrouwen is dit een heel herkenbaar probleem, namelijk haartjes op je bovenlip. Wat moeten we hier nu mee? Het lijkt net een soort donkere schaduw op je huid. Dit vind je zelf niet heel charmant. Vaak ziet een ander het niet eens zo goed als jijzelf. Gelukkig kunnen we ze weghalen. Wij hebben de voor-en nadelen voor je uitgezocht.

Haartjes op je bovenlip 

Je bent niet de enige met deze haartjes. Wist je dat maar liefst 80% van de vrouwen hier wel eens mee te maken heeft? Het is niet iets wat we aan de grote klok hangen. Je hoort een vrouw niet gauw zeggen: "Ik kom eraan, nog even mijn snor scheren". Misschien heb je het wel eens met je vriendinnen hierover. Doe dit vooral, want dan gaat het taboe er ook een keertje van af.

Ouder worden of genetische aanleg

Naar mate we ouder worden, nemen ook de haartjes toe. Over het algemeen zijn de haren op je bovenlip erfelijk bepaald. Vooraal vrouwen waarvaan hun (voor)ouders afkomstig zijn rond de Middellandse Zee of Zuid-Aziatische landen hebben hiermee te maken. Voor hen is het heel normaal om donshaar in het gezicht te hebben. Toch blijft het voor veel vrouwen een terugkerende ergenis. De haartjes zijn ook per persoon weer ander. De een heeft dunne haartjes en bij de ander zijn ze weer heel stug.

Behandelen

Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de haartjes weg te halen. Zo kun je je bovenlip harsen, scheren of ipl toepassen. Wij gaan elke methode eventjes langs:

Bovenlip harsen

De meeste vrouwen kiezen ervoor om hun bovenlip te harsen. Vaak komen vrouwen eens in de zes weken. Na de behandeling voelt de huid weer glad. Met een warme wax halen ze de haartjes eruit met wortel en al. Vandaar dat het ook voor een lange tijd wegblijft. Het enige nadeel is dat de haartjes wat langer moeten zijn om ze te kunnen. Ook de huid kan soms heftig reageren, maar gelukkig trekt dit na een tijdje wel weer bij. Het is wel zo dat de haartjes bij deze methode altijd terug blijven komen.

Scheren van de bovenlip

De volgende methode is het scheren. Dit moet je vooral niet doen. Soms denk je dat dit handig is, maar besef dat je het juist alleen maar erger maakt. Bij deze methode blijft de haar juist ook in het haarzakje zitten. Met het scheren stomp je hem namelijk alleen af. Het is niet zo dat de haren die je afscheert heftiger terugkomen. Dit voelt vaak alleen zo, omdat je ze afstompt.

Ipl van de bovenlip

Voor deze behandeling moeten je haren donker zijn en je huid mag niet te bruin zijn. De haren moeten pigment bevatten, omdat dit nodig is om de flits om te zetten in warmte. Het haarzakje zal vernietgd worden door de warmte die er ontstaat. Na iedere behandeling worden de haartjes dunner en op een gegeven moment ben je er helemaal vanaf. De enige nadelen zijn dat je niet aan de haartjes mag komen voorafgaand. Je zult de haren moeten laten staan. Hoe meer behandelingen je hebt gehad, hoe minder haren. Daarnaast is de prijs  gewoon wat meer dan bij bijvoorbeeld harsen en je moet oppassen voor de zon dat je geen pigmentenvlekken krijgt. Alleen op lange termijn is dit wel de beste optie om te doen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top