Gezichtsverzorging

Kleimasker gebruiken? Laat het niet te lang intrekken

Kleimasker gebruiken? Laat het niet te lang intrekken

De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen verzorgden hun huid al met een kleimasker. Ondanks dat zo'n clay mask supergezond kan zijn, wil je het toch voorzichtig gebruiken. Dit is waarom!

Wat doet een kleimasker?

Kleimaskers zijn als een verjongend bad voor je gezicht. Klei verslaat bacteriën en schimmels moeiteloos en neemt overtollige olie op. Dat maakt zo'n masker geweldig voor mensen met een vette huid en acne. Het eeuwenoude beautyritueel is ook de perfecte remedie tegen puistjes, die vaak ontstaan door te veel talg. Weet wel dat klei niet zo diep kan reinigen als bijvoorbeeld salicylzuur. Verder zijn er nog een aantal andere dingetjes waar je op wilt letten, bijvoorbeeld dat je het masker op tijd eraf peelt.

Meer lezen: Alles wat je wilt weten over collageen

Kleimasker gebruiken

Als het masker begint te drogen en je huid strak aanvoelt, is het tijd om het masker te verwijderen. Laat je het te lang zitten? Dan kan het je huid beroven van belangrijke voedingsstoffen en vocht. Zodra je huid begint te tintelen en het masker strak aanvoelt, is het eigenlijk al te laat. Wanneer moet je de klei dan wel verwijderen? Als je wangen en voorhoofd nog vochtig zijn en de randen van je gezicht wel al strak voelen. Zo geniet je wel van de voedende voordelen, maar vermijd je de nadelen. Gebruik een vochtige doek om het zachtjes af te nemen. Vergeet niet om je huid daarna te verwennen met een beetje liefde in de vorm van hydraterende crèmes. Op die manier geef je het nog wat extra voeding en bescherming. Nog een tip: ga het masker niet uitsmeren zoals je dat met een gewone crème zou doen. Breng de klei dik aan en masseer het niet in. Reinig en hydrateer zoals gewoonlijk, zowel voor als na het masker. Tot slot: hoe vaak moet je een kleimasker gebruiken? Less is more. Voor een vette huid is twee tot drie keer per week een goede richtlijn, voor andere huidtypen maar één keer per week.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top