Gezichtsverzorging

Zo verwijder je make-up op de juiste manier

Zo verwijder je make-up op de juiste manier

Zoiets als je make-up verwijderen en gezicht schoonmaken, lijkt heel erg simpel (omdat je het dagelijks doet), maar hoeveel weet je eigenlijk van het proces en doe je het wel goed? Wij helpen je graag om jouw huid met nog meer liefde te behandelen!

Wij vrouwen houden ervan om ons een beetje (en soms wat meer) op te maken. Maar dat betekent dat het ook weer verwijderd moet worden. En hier zijn wel een aantal ongeschreven regels voor waar niet iedereen zich aan houdt, zoals niet wrijven in of rondom je ogen, sowieso niet hardhandig met jouw gezicht omgaan en met doekjes alleen krijg je jouw huid écht niet schoon. We nemen je stap voor stap mee in het proces van een maximale cleansing en wanneer we klaar zijn met je, dan zal je huid als nooit te voren voelen en stralen. Promise!

Stap 1: Maak je haren vast met bijvoorbeeld een elastiekje of klem.
Stap 2: Verwijder oogmake-up door watjes in oogmake-upremover te drenken en deze even op de ogen te leggen. Bedenk je dat de huid rond de ogen heel erg dun en daardoor kwetsbaar is. Wrijven is helemaal niet nodig, want wanneer je de watjes even laat zitten en er vervolgens afhaalt, heb je zo goed als alle make-up verwijderd.
Stap 3: Dan haal je je basismake-up eraf met een cleansing lotion, die je direct op je huid gebruikt. Vervolgens masseer je de lotion in (waardoor je jezelf gelijk een gezichtsmassage geeft) en haal je het product eraf met watjes. Wees lief voor je huid en doe ook dit met beleid. Dit is de eerste cleansing om de make-up eraf te halen.
Stap 4: Vervolgens herhaal je stap 3, om de huid écht te reinigen en de make-up uit je porieën te halen. Je zult zien dat je nog steeds veel 'vuil' van het gezicht haalt. Vergeet je nek niet mee te nemen! 
Stap 5: Mocht je een cleansing brush hebben, bijvoorbeeld die van Clarisonic of Clinique, dan is dit het moment om deze te gebruiken. Gebruik je geen brush maar vind je het wel fijn, voor een fris gevoel bijvoorbeeld, dan kun je je gezicht nog afspoelen met water. Doe dit niet met koud of heet wakker, maar een aangename (warme) temperatuur. 
Stap 6: Het kan zijn dat er nog wat mascara vrijkomt, omdat er nog wat restjes in je wimpers zaten. Dit kun je verwijderen met een wattenstaafje en remover. 

Make-upgoeroe Lisa Eldridge maakte een tutorial over hoe je je make-up verwijdert. Bekijk de video hieronder!
 

Deel dit artikel
Back to top