Gezichtsverzorging

Deze producten kun je beter niet op je gezicht smeren

Deze producten kun je beter niet op je gezicht smeren

Er bestaan héél veel producten die bedoeld zijn om op je gezicht te smeren. Producten die jouw huid hydrateren en onzuiverheden verminderen. Daarentegen zijn er ook veel producten die je maar beter níét op je gezicht smeert. En dan hebben we het niet over frituurvet en andere ‘gekke’ producten, want we gaan ervan uit dat je die sowieso niet op je gezicht smeert. Benieuwd welke producten we wél bedoelen? Lees dan snel verder.

Dat je voor je skincare soms verder kijkt dan alleen naar de producten in je badkamerkastje, is helemaal niet zo gek. Denk bijvoorbeeld aan kokosolie of ijsklontjes, deze blijken wonderen te verrichten voor jouw huid. Maar het houdt wel een keer op. Niet álles is goed voor je huid.

Haarlak

Ondanks de vele, goede fixing sprays, spuiten veel mensen alsnog haarlak op hun gezicht om de make-up te fixeren. Doe dit niet! Niet alleen droogt je huid ervan uit, ook raken je poriën erdoor verstopt. Ga dus niet uit gemak haarlak gebruiken voor je gezicht, maar koop gewoon een fixing spray.

Heet water

Hoewel het heerlijk is om onder een lekker hete douche te stappen, is het niet goed voor je gezicht. Heet water zorgt ervoor dat je huid veel vocht verliest. En dat niet alleen, ook de natuurlijke oliën worden door heet water van je gezicht gespoeld. Om na het douchen weer de juiste balans te vinden, maakt je huid extra olie aan. Dit leidt vervolgens voor droge plekjes en break-outs. Overigens is koud water ook niet goed voor je gezicht. Het beste is om je gezicht te reinigen met lauw water.

Tandpasta

Het lijkt misschien de ideale oplossing voor een puistje, maar dit gaat ten koste van de huid eromheen. Hoewel het je puistje uitdroogt, wordt de huid eromheen beschadigd door de menthol en fluoride. Mogelijk krijg je er zelfs brandwondjes van en dat is niet wat je wil, toch?

Baking soda

Laat je niet verleiden door alle mensen die beweren dat baking sado goed is voor je huid. Net zoals citroen, heeft ook zuiveringszout een sterk afwijkende pH-waarde. Dit verstoort jouw natuurlijke huidbarrière. Laat de baking soda dus gewoon in het keukenkastje staan en gebruik het alleen waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

Babylotion

Hoewel het essentieel is om je gezicht te hydrateren, moet je dit níét doen met babylotion. Dit product is echt gemaakt voor je lichaamshuid, waardoor het niet de juiste bestanddelen bevat voor je gezicht. Daarbij bevat het te veel parfum, wat óók niet goed is voor je gezicht. Smeer er dus lekker je lichaam mee in, maar kies andere producten voor je gezicht.

Verkeerde producten per huidtype

Iedereen heeft een ander type huid. Het is dus belangrijk dat je daar ook rekening mee houdt wanneer je een reinigingsproduct koopt. Onderzoek eerst wel huidtype je hebt en baseer daarop vervolgens de juiste producten.

Vaseline

Voor schrale lippen en handen is vaseline ideaal, maar laat het daar ook bij. Het gaat je niets brengen als je vaseline op je droge gezichtshuid smeert. Dit gaat er alleen maar voor zorgen dat vuil en talg langer op je huid blijft liggen. En dat willen we juist voorkomen.

Vieze handen

Hoewel vieze handen niet onder ‘producten’ vallen, is het wel belangrijk om dit te benoemen. Doordat jij je handen continu gebruikt, zit hier veel vuil op. Wanneer jij vervolgens je gezicht aan raakt, komt dit vuil op jouw gezicht terecht. Was daarom altijd eerst je handen vóórdat je aan je gezicht zit. Hetzelfde geld voor de handdoek waarmee je je gezicht afdroogt. Zorg dat je deze regelmatig vervangt, hier komt namelijk ook snel vuil in terecht.

Bron: Proud2bme.nl en Nsmbl.nl
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top