Gezichtsverzorging

Je gezicht onderdompelen in een bak met ijsklontjes: is het goed voor je?

Je gezicht onderdompelen in een bak met ijsklontjes: is het goed voor je?

Misschien heb je het wel eens op TikTok of op het Instagram-account van Bella Hadid voorbij zien komen: het onderdompelen van je gezicht in een bak met ijsklontjes is een ware trend. Veel mensen beweren dat het helpt voor een betere huid. Maar is dit ook daadwerkelijk zo? In dit artikel vertellen wij er alles over.

De voordelen

Er zijn naast Bella Hadid meerdere bekendheden en beauty vloggers, die erbij zweren dat het onderdompelen van je gezicht in ijsblokjes hét wondermiddel is voor een perfecte huid. Het kent meerdere voordelen:

  • Ten eerste zorgt het ijs ervoor dat de bloedvaatjes in het gezicht samentrekken. Als gevolg hiervan krijg je een minder opgezwollen gezicht en een stralende en gezonder ogende huid.
  • Als jij ijsblokjes gebruikt als vervanger van cosmetische gezichtscrèmes en serums, scheelt dat veel geld. Toch is het niet verstandig om deze crèmes en serums compleet te vervangen. Het beste is om het te combineren. Gebruik voordat je huid in contact komt met een ijsblokje een crème of serum. En gebruik ook na het contact een crème of serum, om uitdroging van je huid te voorkomen.
  • Het afkoelen van je huid zorgt ervoor dat andere skincare producten beter en dieper worden opgenomen in je huid.
  • De ijsblokjes verwijderen dode huidcellen én bevorderen de aanmaak van nieuwe cellen.
  • Door de bevordering van de bloedcirculatie ziet de huid er gezonder uit met een mooie glow. Hierdoor zijn ijsblokjes ook een effectief middel tegen wallen en donkere kringen onder je ogen. Daarnaast worden puistjes door een betere bloedcirculatie minder rood en zichtbaar.
  • IJs heeft een ontstekingsremmende werking, hierdoor vermindert het onzuiverheden en acne.
  • Door regelmatig je huid onder te dompelen in ijsblokjes worden je rimpels vermindert én worden de opkomende rimpels tegengehouden.

Lees ook: Oh nee, je hebt te veel aan je huid gezeten: wat nu?

De nadelen

Heb jij last van een gevoelige huid? Om huidbeschadigingen te voorkomen is het verstandig een dun doekje over het ijsklontje heen te wikkelen. Op die manier vermijd je het directe contact tussen een ijsblokje en de huid.

Let op: er zit wel een kantelpunt aan het gebruik van ijsblokjes als skincare product. Dermatologen wijzen mensen erop dat ijsblokjes op het gezicht zorgen voor een extreme temperatuurverandering. Mogelijk leidt dit tot een rode en prikkende huid. Pas ook op dat jouw huid niet bevriest. Houd daarom je huid niet te lang in contact met ijsblokjes.

Ook is er enige onenigheid over het gebruik van ijsblokjes op een rode, geïrriteerde huid en bij huidproblemen als acne en rosacea. Waar de één beweert dat ijsblokjes juist voor een kalmere huid zorgen, beweert de ander dat je door ijsblokjes achteraf alleen nog maar meer last krijgt van een rode en branderige huid.

Hoewel het onderdompelen van je gezicht met ijsblokjes dus veel voordelen kent, is het wel belangrijk dat je dit voorzichtig doet.

Lees ook: Wat je kunt doen tegen grote poriën

Bron: The-chair.com, Tipsenweetjes.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top