Gezichtsverzorging

Threading: alles over deze ontharingsmethode

Threading: alles over deze ontharingsmethode

Ken jij de ontharingsmethode threading al? De methode waarbij je met een touwtje jouw wenkbrauwen epileert. Misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch werkt het wel. Maar wat betekent threaden nou precies is de wenkbrauwwereld? Wij gaan je vertellen hoe het werkt. Misschien wil jij voortaan altijd wel op deze manier je wenkbrauwen doen. Let's try!

Threading

Threading is een ontharingsmethode waarbij je gebruik maakt van touwtjes. Oorspronkelijk komt threading uit Iran, China, India en centraal Azië. Maar de afgelopen jaren is de methode ook razend populair in Nederland en andere westerse landen. Threading zorgt voor een nauwkeurige vorm van je wenkbrauwen, omdat je de donshaartjes ook meepakt. Je wenkbrauwen worden weer lekker strak. Bij deze techniek worden er geen kunstmatige waxen of chemicaliën gebruikt, waardoor het 100 procent natuurlijk is. Helaas zitten er ook wat nadelen aan de methode. Het kan namelijk best lastig zijn om zelf je wenkbrauwen te epileren op deze manier. Je zou dan vaak al wel naar een salon moeten gaan. Daarnaast kan het epileren best pijnlijk zijn vergeleken met ontharen met een pincet, omdat je nu tegelijkertijd meerdere haartjes weghaald.

 

Hoe werkt het?

Hoe werkt threading nou precies? Bij het threaden gebruik je geen speicaal epileertouw. Het gaat namelijk om de techniek. Vooral nylon touwtjes werken makkelijk, want deze glijden zo over de huid. Om te kunnen ontharen, wordt er een strak gespannen touwtje kruislings op de huid geplaatst. Het touwtje rolt horizontaal over je ongewenste haartjes en daardoor worden ze op het kruispunt van de touwtjes worden geklemd. De haartjes worden vanuit de haarwortel uitgeplukt. Een hele rij haar kun je in één keer verwijderen in plaats van stuk voor stuk. Wist je dat threaden ook nog eens op hele verschillende manieren kan? Je hebt namelijk de handmethode, de mondmethode en de nekmethode. Specialisten kiezen er vaak toch voor om touwtjes tussen de tanden te klemmen voor meer grip. Zo kunnen ze snel en nauwkeurig te werk gaan.

 

Zelf threaden

Zoals we eerder al aangaven kan threaden best lastig zijn om bij jezelf te doen. Maar nooit geprobeerd is altijd misgelopen toch? De meeste vrouwen die de methode gebruiken komen uit Aziatische landen. Zij leren vanuit huis of op de beautyschool hoe ze te werk moeten gaan met het ontharen. Om de techniek onder de knie te krijgen, kun je het beste gaan oefenen op je been. Zo mis je ook niet een stuk wenkbrauw, mocht het misgaan. Mocht dit nog net iets te veel zijn van het goede? Kies er dan voor om je wenkbrauwen te shapen door gebruik te maken van een pincet of wax.

Bron: Cosmopolitan.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top