Wenkbrauwen

Rechte wenkbrauwen zijn in: hoe krijg je ze?

Rechte wenkbrauwen zijn in: hoe krijg je ze?

Straight brows zijn in en helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is een epileerpincetje en wat handigheid. Hoe je ze in een recht model brengt leggen we hieronder voor je uit. Zo kun je ondervinden of het iets voor jou is, of dat je toch liever voor de rounded brows gaat.

Rechte wenkbrauwen

Dit model staat voor eyebrows die geen ronde vorm hebben, maar wat rechter zijn – zoals de naam al doet vermoeden. Je hebt bij deze shape wat minder een ‘haakje’ aan de je wenkbrauw. Zo kan je gezicht er ineens helemaal anders uitzien. Het hangt dan ook sterk van je gezichtsvorm af hoe zo’n wenkbrauwmodel jou staat.

In model brengen

Oké, hoe maak je de straight brows? Het is handig om te beginnen vanuit volle wenkbrauwen. Mocht je ze al veel en in een rond model hebben geëpileerd, dan kan het fijn zijn om nog eventjes te wachten voordat je deze shape aanbrengt. Zo geef je de haartjes de tijd om terug te groeien en komt het straight model beter tot z’n recht. Indien je wel al volle eyebrows hebt kun je gelijk gaan beginnen. Wat je nodig hebt is een epileerpincetje. In plaats van alleen onder het ‘boogje’ te epileren, haal je ook op de andere plekken haartjes weg. Dit doe je totdat je een rechter model krijgt. En: natuurlijk wel voorzichtig. Het grootste verschil maak je door haartjes te verwijderen uit het onderste ‘boogje’. Je verzacht daarmee de ronde shape en laat zo het rechte model ontstaan. Je kunt er voor kiezen om een klein gedeelte weg te halen of iets verder te epileren. Het handigste is om dit stap voor stap te doen, zo voorkom je dat je achteraf spijt krijgt. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat jouw gezichtsvorm wel veel mooier uitkomt met rounded brows in plaats van straight.

Ook interessant: waarom parfumvrije producten beter zijn

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top