Lichaamsverzorging

Zó onthaar je je bikinilijn goed

Zó onthaar je je bikinilijn goed

Ben je het haar op je bikinilijn liever kwijt dan rijk, maar wil je geen bultjes of jeuk? Om stoppels en huidirritatie te voorkomen, vertellen wij je hoe jij je bikinilijn het beste kunt ontharen.

Scheren of waxen: wat werkt het beste?

Je bikinilijn scheren

 

  1. Een goede scheermes is het belangrijkst. Een bot sheermesje kan voor veel huidirritatie zorgen, omdat je deze vaker over de huid moet ha;en voor je het gewenste resultaat bereikt. Kies een scherp scheermes, bij voorkeur eentje die speciaal voor de schaamstreek gemaakt is.
  2. Voorbereiden! Een goed begin is het halve werk, dus voorkom dat je gehaast aan de slag gaat. Probeer je bikinilijn eerst zo'n vijf minuten ond warm water te houden om je huid en haar te verazchten en gebruik een milde scrub die speciaal gemaakt is voor de schaamstreek. Deze bevatten gaat geen parfum en zijn pH-neutraal.
  3. Gelijkmatige en voorzichtige bewegingen zijn cruciaal bij het ontharen van je bikinilijn. Scheer eerst met de richting van je haargroei mee. Zet hierbij niet te veel druk en voorkom dat je dezelfde beweging vaker herhaalt. Hoe minder scheerbewegingen, hoe beter voor de huid. Wanneer de meeste haren kort of bijna weg zijn, kun je iets schuiner scheren om de laatste haartjes te verwijderen.
  4. Schoonmaken, koelen en insmeren zijn de laatste stappen. Spoel eerst je bikinilijn schoon met koud water. Wanneer alles schoon is, kun je een koud washandje gebruiken om het gebied verder te koelen. Nadat je je hebt afgedroogd, breng je langs je bikinilijn een verzorgende crème aan. Het is fijn als deze geen alcohol bevat, omdat dit de huid irriteert en uitdroogt. Vochtinbrengende crème kan jeuk en irritatie tegengaan en de huid van je bikinilijn verzachten.

Je bikinilijn waxen

 

  1. Exfolieer je huid met een milde scrub. Het is belangrijk dat je huid zacht en schoon is voordat je begint met waxen. Begin daarom met een warme douche en scrub je bikinilijn voorzichtig. Droog je daarna af en zorg ervoor dat je de juiste producten in huis hebt.
  2. Talkpoeder is onmisbaar bij het waxen van gevoelige plekken. Om te zorgen dat de wax zich alleen zal hechten aan de haren, en niet de huid, kun je wat talkpoeder aanbrengen.
  3. Verwarm de strips en breng ze aan. Wanneer je koude waxstrips gebruikt zullen ze eerst opgewarmd moeten worden voor je ze kunt gebruiken. Doe dit door ze tussen je handen te wrijven, waarna je de strips vervolgens op je bikinilijn kunt plaatsen en steving kunt aandrukken.
  4. Trek je huid strak en begin met waxen. Trek de huis van je bikinilijn goed strak om de pijn te verminderen en trek de waxstrip vervolgens tegemn de haren in van je huid af. Vergeet na afloop niet je bikinilijn goed schoon te maken met koud water, en haal eventuele restjes wax eraf met een beetje olie of het vaak bijgeleverde product.
  5. Verkoelen en verzachten is de laatste stap. Je huid rondom je bikinilijn is vaak erg gevoelig , waardoor deze na een waxbeurt wel wat extra aandacht kan gebruiken. Gebruik daarom een verkoelende gel of lotion zoals Aloë vera. Ook de dagen na het waxen zijn erg belangrijk: scrub de huid in de twee dagen na je behandeling eenmaal per dag om ingroei van haartjes te voorkomen.
Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top