Interior

Kamerplanten snel dood? Voor deze heb je géén groene vingers nodig

Kamerplanten snel dood? Voor deze heb je géén groene vingers nodig

Je woning decoreren met planten en bloemen creëert een frisse en huiselijke sfeer. Het onderhouden van deze groene vrienden is echter een ander verhaal; want hoe komt het toch dat die ene plant zo lastig levend te houden is? Zelfs wanneer je denkt 'm genoeg water te geven, bestaat er een kans dat jouw plantje het niet redt.

De enige vraag waar jij wél antwoord op weet te geven, is dat jij helaas géén groene vingers hebt. Dus heb jij ook zo’n moeite met het onderhouden van jouw kamerplanten? En vind jij het ook zo vervelend dat deze moeilijk in leven blijven? Dan hebben wij hier de perfecte kamerplanten voor jou op een rijtje gezet! Deze groene vriendjes zijn namelijk wel gemakkelijk in leven te houden en de kans dat je 'm dit keer gaat verliezen, is een stuk kleiner.

Benieuwd welke kamerplanten jij het beste in huis kan nemen? Lees dan snel verder!

1 van 6

Aloë vera

Deze plant herkennen we waarschijnlijk allemaal. Het sap komt wordt veel gebruikt in verschillende crèmes. Denk hierbij aan het genezen van kleine snijwondjes of aftersun, aloë vera is een echt wonderspul! Extra fijn: deze plant is ook nog eens super gemakkelijk te onderhouden! Het is dus niet alleen een erg nuttige plant, maar het staat ook nog eens super fris in je woonkamer of keuken. Als vetplant heeft aloë vera weinig water nodig, maar geeft zij wel de voorkeur aan indirect zonlicht en vooral wat lage temperaturen.

1 van 6
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top